ŠE ENO ZLATO

Ledecka spisala olimpijsko zgodovino

To je že njena druga zlata medalja na letošnjih olimpijskih igrah. Vsestranska športnica je namreč pred slabim tednom presenetila svet alpskega smučanja in slavila na superveleslalomski preizkušnji.
Fotografija: Ester Ledecka. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ester Ledecka. FOTO: Reuters

PJONGČANG – Čehinja Ester Ledecka se je na zimskih olimpijskih igrah povzpela še na najvišjo stopničko na tekmi paralelnega veleslaloma. To je že njena druga zlata medalja na letošnjih igrah. Vsestranska športnica je namreč pred slabim tednom presenetila svet alpskega smučanja in slavila na superveleslalomski preizkušnji.

Ledecka je v napeti finalni vožnji slavila pred Nemko Selino Jörg. Tudi bronasta medalja je šla v Nemčijo, priborila si jo je Ramona Theresia Hofmeister. Današnja zmaga Čehinje sicer ni bila presenečenje, saj je Ledecka veljala za favoritinjo v tej disciplini. Za veliko večji šok je poskrbela pred slabim tednom dni, ko se je povzpela na superveleslalomski Olimp. Zmago je odnesla branilki naslova Anni Veith.

Ledecka je na smuči stopila z dvema letoma, pri petih pa še na desko. Čehinja je tekmovala v tekmah svetovnega pokala tako v alpskem smučanju kot deskanju, a v alpskem smučanju pred Pjongčangom vidnejših rezultatov ni dosegla.

Slovenska deskarka Gloria Kotnik je na današnji preizkušnji izpadla proti poznejši polfinalistki, ruski deskarki Aleni Zavarzini, in osvojila 15. mesto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije