NOVOLETNA TURNEJA

Lanišek drugi v Bischofshofnu, zmaga in zlati orel Granerudu

Sezona svetovnega pokala se bo prihodnji konec tedna nadaljevala z ekipno tekmo v poljskih Zakopanah.
Fotografija: Anže Lanišek je postal šele četrti Slovenec s skupno uvrstitvijo na stopničke na novoletni turneji. FOTO: Lisi Niesner Reuters
Odpri galerijo
Anže Lanišek je postal šele četrti Slovenec s skupno uvrstitvijo na stopničke na novoletni turneji. FOTO: Lisi Niesner Reuters

Norveški smučarski skakalec Halvor Egner Granerud (313,4 točke) je zmagovalec zadnje tekme novoletne turneje v Bischofshofnu, po treh zmagah na štirih tekmah 71. turneje pa je osvojil tudi zlatega orla. Najboljši Slovenec Anže Lanišek (305,5) je danes zasedel drugo mesto, skupno pa je novoletno turnejo končal na tretjem mestu.

Tretji danes in skupno drugi na turneji je bil Poljak Dawid Kubacki (303,7 točke). Omenjena trojica je povsem dominirala na letošnji izvedbi nemško-avstrijskega tekmovanja, ki je tradicionalno prvi vrhunec sezone.

»Hvala vsem, ki mi pomagajo na moji poti. Če bi bilo tako vsak dan, bi bilo super. Lepo je, da sem turnejo končal na zmagovalnem odru, čeprav sem imel na prvi tekmi malo slabši rezultat,« je za TV Slovenija po nastopu dejal Lanišek, ki je postal šele četrti Slovenec s skupno uvrstitvijo na stopničke na novoletni turneji. Pred njim je to uspelo zmagovalcema Primožu Peterki, Petru Prevcu ter Petru Žonti, ki je bil prav tako tretji.

Na današnji tekmi je dobro nastopil tudi Peter Prevc (288,6), ki je bil sedmi, Timi Zajc (285,3) je bil deveti, Žiga Jelar (277,7) je končal na 15., Lovro Kos (262,9) pa na 22. mestu.

Sezona svetovnega pokala se bo prihodnji konec tedna nadaljevala z ekipno tekmo v poljskih Zakopanah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije