DIRKA

Kussu zahtevna 15. etapa, Roglič še korak bližje veliki zmagi

Drugo mesto v etapi je osvojil Portugalec Ruben Guerreiro, tretje pa Britanec Tao Geoghegan Hart, zaostala sta 39 oziroma 40 sekund.
Fotografija: Primož Roglič. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Primož Roglič. FOTO: Jure Eržen, Delo

OVIEDO – Nova zahtevna etapa kolesarske dirke po Španiji je največ zadovoljstva prinesla v ekipo Jumbo-Visma. Prvi na cilju na Santuario del Acebo je bil Američan Sepp Kuss, njegov moštveni kolega in kapetan Slovenec Primož Roglič pa je odbil vse napade in obdržal lepo prednost v skupnem seštevku. Drugo mesto v etapi je osvojil Portugalec Ruben Guerreiro, tretje pa Britanec Tao Geoghegan Hart, zaostala sta 39 oziroma 40 sekund.

V ozadju je iz skupine favoritov Rogliča skušal ogroziti drugi v skupnem seštevku, svetovni prvak Španec Alejandro Valverde, a je na njegov napad Roglič brez težav odgovoril. Tadej Pogačar, ki je obdržal skupno tretje mesto, je pripeljal na cilj skupaj s Kolumbijcem Miguelom Angelom Lopezom, svojim konkurentom za tretje mesto in za belo majico najboljšega mladega kolesarja (razlika med njima je 17 sekund). Roglič in Valverde sta bila od njiju hitrejša za 41 sekund.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije