NBA

Dončić: 42 točk, 13 skokov, 10 podaj (VIDEO)

Po dveh porazih na gostovanju je Dallas doma le zmagal.
Fotografija: FOTO: Jerome Miron, Usa Today Sports
Odpri galerijo
FOTO: Jerome Miron, Usa Today Sports

Košarkarji Dallasa so ponoči po dveh zaporednih porazih na gostovanju doma premagali Portland s 117 : 112.  Luka Dončič je dosegel 49. trojni dvojček v karieri. Zbral je 42 točk, 13 skokov in 10 podaj.

Ob šesti zmagi na sedmi domači tekmi v sezoni je 20 točk k uspehu prispeval Spencer Dinwiddie, 19 pa Christian Wood. Prav Dinwiddie je bil ključni igralec tekme in na tesnem dvoboju v zadnjih dveh minutah in pol trikrat zadel za tri točke. Pri Portlandu so bili najučinkovitejši Jerami Grant s 37 koši, Damian Lillard z 29 točkami in 12 podajami ter Afernee Simons s 24 točkami.

Trojni dvojček je trener Dallasa Jason Kidd po koncu tekme označil kot kratki sprehod Dončića po parku. Ta je dosegel četrti trojni dvojček v karieri s 40 točkami, kar ga po ESPN Stats & Information uvršča na šesto mesto v zgodovini NBA.

Do te izjemne predstave je prišlo po tem, ko je Dončić prvič v tej sezoni dvakrat pristal pod 30 točkami. Njegovih devet zaporednih tekem s 30 točkami je bil drugi najdaljši takšen niz, pred njim pa je le Wilt Chamberlain s 23 tekmami s 30 točkami na začetku sezone 1962/63.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije