SVETOVNO PRVENSTVO

Kranjec zaradi napake zapravil kolajno

Na veleslalomu dvojna švicarska zmaga
Fotografija: Žan Kranjec FOTO: Leonhard Foeger, Reuters
Odpri galerijo
Žan Kranjec FOTO: Leonhard Foeger, Reuters

Žanu Kranjcu se ni izšlo za drugo zaporedno kolajno na velikih tekmovanjih. Po srebrni olimpijski je ostal brez bronaste na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki se je nakazovala po prvi vožnji. Kranjec je naredil napako v zgornjem delu proge, na najbolj neugodnem mestu tik pred položnim delom, zaradi česar se je napaka zelo poznala na času. Kranjec je sicer stopnjeval ritem in v nadaljevanju mu je uspelo nadoknaditi nekaj zaostanka, potem pa je v zadnjem delu proge povsem popustil in si pridelal več kot sekundo zaostanka za takrat vodilnim Švicarjem Loicom Meillardom, ki je na koncu dosegel drugo mesto. 

Že drugi naslov svetovnega prvaka pa je osvojil Švicar Marco Odermatt, ki je od oktobra zmagal na štirih veleslalomih za svetovni pokal od petih, na katerih je nastopil. Veliki favorit je bil kljub nedavni manjši poškodbi tudi danes, vendar je na prvi progi zaostal za Avstrijcem Marcom Schwarzem, ki je v drugo zapravil 58 stotink prednosti pred Odermattom in pristal na tretjem mestu.

Slovensko alpsko smučanje tako ostaja pri skupno 23 medaljah svetovnega prvenstva. Boris Strel je prvo osvojil leta 1982, ko je bil v Schladmingu bronast v veleslalomu, kar še vedno ostaja edina moška veleslalomska kolajna.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije