VELESLALOM

Kranjec sezono odprl s stopničkami

Zmagal je Švicar Marco Odermatt, drugo mesto je pripadlo Avstrijcu Rolandu Leitingerju.
Fotografija: FOTO: Lisi Niesner, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Lisi Niesner, Reuters

Žan Kranjec je sezono svetovnega pokala alpskih smučarjev 2021/22 odprl z uvrstitvijo na zmagovalni oder. Slovenski as je uvodni veleslalom na ledeniku Rettenbach končal na tretjem mestu. Zmagal je Švicar Marco Odermatt, drugo mesto je pripadlo Avstrijcu Rolandu Leitingerju. Drugi Slovenec na tekmi nad Söldnom Štefan Hadalin je osvojil 25. mesto.

Kranjec je bil hiter že v prvi vožnji, ko je na četrtem mestu zaostal 27 stotink sekunde za takrat vodilnim Leitingerjem. V finalu je nadgradil svoj nastop. Ob prihodu v cilj je prevzel vodstvo, nato pa sta ga prehitela le še drugi po prvi vožnji Odermatt in Leitinger. Razlike so bile zelo majhne. Kranjca je od prvega mesta ločila zgolj desetinka sekunde, od Leitingerja pa je bil počasnejši tri stotinke.

V Söldnu na stopničkah že pred dvema leto

Kranjec je bil v Söldnu na stopničkah že pred dvema letoma, ko je bil prav tako tretji, leta 2016 pa je pristal tik pod stopničkami na četrtem mestu. Lani je bil na tekmovalnem uvodu v sezono na Tirolskem sedmi. Po prvi vožnji je bil drugi, v drugo pa je na nemirni podlagi, ki mu ne leži, dosegel 17. čas. Pred začetkom sezone se je odločil za novo opremo, daljše smuči, in očitno se je menjava obrestovala že na uvodni tekmi sezone. Na stopničkah je bil v pretekli zimi enkrat z drugim mestom na veleslalomu v Santa Caterini.

Po Söldnu bo naslednji veleslalom šele 11. decembra v Val d'Iseru. Pred tem se bo karavana 13. in 14. novembra ustavila še v Lech/Zürsu, kjer bosta paralelni tekmi.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas