SVETOVNI POKAL

Košir se je po marcu leta 2019 vrnil na zmagovalni oder

Na paralelnem veleslalomu v Carezzi je zasedel tretje mesto.
Fotografija: FOTO: Tadej Regent, Delo 
Odpri galerijo
FOTO: Tadej Regent, Delo 

Deskar na snegu Žan Košir se je po marcu leta 2019 spet vrnil na zmagovalni oder tekem svetovnega pokala. Na drugi letošnji tekmi, paralelnem veleslalomu v Carezzi, je zasedel tretje mesto, potem ko je v malem finalu premagal lanskega dobitnika kristalnega globusa Italijana Rolanda Fischnallerja.

Košir je ugnal Rusa Vica Wilda, Švicarja Daria Caviezla, v polfinalu pa izgubil proti Avstrijcu Benjaminu Karlu, ki je bil pozneje v finalu za stotinko sekunde hitrejši od rojaka Andreasa Prommeggerja. Za Koširja, trikratnega dobitnika olimpijskih kolajn, so to 19. stopničke v svetovnem pokalu, jubilejne, 70. za slovensko reprezentanco, za Karla po 18. zmaga.

Koširjev uspeh je z devetim mestom dopolnil Tim Mastnak, po kvalifikacijah mu je kazalo še bolje, dosegel je drugi čas. A v osmini finala je v dvoboju s Poljakom Oskarjem Kwiatkowskim v spodnjem delu storil veliko napako.

Rok Marguč je bil za izločilne boje malenkost prepočasen, dosegel je 19. čas, za 16. mestom je zaostal dve desetinki sekunde. Črt Ikovic je bil 50., Jernej Glavan pa 52. Pri ženskah Slovenija ni imela predstavnice, ob odsotnosti Čehinje Ester Ledecke, pa je 11. v karieri zmagala Nemka Ramona Hofmeister. Drugo mesto je zasedla Švicarka Ladina Jenny, tretja pa je bila Nemka Selina Jörg.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas