PLEZANJE

Korošica začela tako, kot je lani končala

Janja Garnbret je sezono odprla z zmago v Švici.
Fotografija: FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Tomi Lombar/Delo

BERN – Številka ena svetovnega športnega plezanja Janja Garnbret je sezono svetovnega pokala začela na najboljši mogoči način, z uvrstitvijo v finale, v katerem je prepričljivo osvojila svojo prvo zmago na tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v švicarskem Meiringenu.

Garnbretova si je od šestih slovenskih polfinalistov edina priborila finale.

Dvajsetletna slovenska tekmovalka, ki je septembra v Innsbrucku osvojila naslov svetovne prvakinje na balvanih, je vodila že v kvalifikacijah in po polfinalu, v finalu pa le na prvem balvanu ni osvojila vrha smeri. V ostalih treh pa je dosegla vrh za prepričljivo zmago.

...
...


Japonka Akijo Noguči je bila druga, s prav tako tremi vrhovi, a v več poskusih od Slovenke. Tretja je bila Britanka Shauna Coxsey. Šestnajstletna avstralska senzacija Oceania Mackenzie je v svojem debiju v svetovnem pokalu osvojila četrto mesto.

Pri moških je slavil vsestranski češki plezalec Adam Ondra, ki je edini v finalu osvojil vse štiri vrhove. Po Ondri je sledil japonski paket Tomoa Narasaki, Rej Sugimoto in Kokoro Fudži.

»V prvem balvanu sem bila zelo frustrirana, potem pa sem si dejala, da naj v naslednjih treh le še uživam, in se je tekma čudovito razpletla,« je bila prva izjava zmagovalke uvodne tekme sezone.

Balvanska sezona se nadaljuje že konec prihodnjega tedna, ko se bo karavana ustavila v Moskvi, kjer je najuspešnejša slovenska športna plezalka lani zmagala.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas