FRANCOSKA PENTLJA

Kakšno zmagoslavje! Matej Mohorič prvi prečkal cilj (VIDEO)

Oblekel je tudi pikčasto majico na dirki po Franciji.
Fotografija: Matej Mohorič. FOTO: Benoit Tessier Pool Via Reuters
Odpri galerijo
Matej Mohorič. FOTO: Benoit Tessier Pool Via Reuters

Matej Mohorič je zmagovalec najdaljše etape na letošnji dirki po Franciji. Od Vierzona do Le Creusota (249,1 km) je bil najboljši iz ubežne skupine 29 kolesarjev, v ozadju pa sta v boju za rumeno majico precej časa izgubila Tadej Pogačar in Primož Roglič. Slednji je celo izgubil stik z glavnino. Padca v prvi in tretji etapi sta očitno pustila velike posledice, saj ni mogel slediti ritmu na zadnjem zahtevnejšem vzponu v najdaljši etapi. Na koncu je zaostal devet minut in tri sekunde.

V skupnem seštevku je vodstvo obdržal Nizozemec Mathieu van der Poel. Drugi je Belgijec Wout Van Aert  z zaostankom 30 sekund. Najboljši Slovenec je v skupnem seštevku zdaj Mohorič na četrtem mestu (+ 3:09), Pogačar pa je peti (+ 3:43). Roglič je izpadel iz najboljše trideseterice (+ 9:11).

Mohorič je s 13. zmago v karieri dopolnil zbirko etapnih zmag na največjih dirkah. Leta 2017 je dobil najdaljšo etapo dirke po Španiji (207 km), leto kasneje pa je bil najboljši v prav tako najdaljši etapi dirke po Italiji (244 km).


Tretji Slovenec z etapno zmago na Touru

Tudi tokrat si je Mohorič posebej označil najdaljšo etapo in postal tretji Slovenec z etapno zmago na največji kolesarski dirki. Štiri etapne zmage ima Pogačar, tri pa Roglič. Obenem je oblekel tudi pikčasto majico najboljšega hribolazca, saj je v zadnji tretjini današnje trase osvojil vse gorske cilje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije