LIGA PRVAKOV

Kakšna katastrofa! Prvaki doma povsem potolčeni

Tottenham boljši od Borussie.
Fotografija: Real Madrid je potolčen: po kraljevem pokalu so izpadli še iz lige prvakov, v prvenstvu realnih možnosti za slavje nimajo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Real Madrid je potolčen: po kraljevem pokalu so izpadli še iz lige prvakov, v prvenstvu realnih možnosti za slavje nimajo. FOTO: Reuters

MADRID – Nogometaši Real Madrida so spisali zgodovino, ko so maja lani tretjič zapored osvojili ligo prvakov. V letošnji sezoni pa so obstali že v osmini finala, kjer je bil premočan Ajax s skupnim izidom 3 : 5.
 
Dušan Tadić je sodeloval pri prvih dveh zadetkih in dosegel tretjega za Ajax. FOTO: Reuters
Dušan Tadić je sodeloval pri prvih dveh zadetkih in dosegel tretjega za Ajax. FOTO: Reuters
Povratno tekmo v Madridu so domači galaktiki začeli z rezultatsko prednostjo (1 : 2), a brez kaznovanega kapetana Sergia Ramosa. Za nameček sta se v prve pol ure igre na Santiago Bernabeu poškodovala Lucas Vazquez in Vinicius Junior. Že v prvem polčasu so nizozemski gostje povedli z 2 : 0. V sedmi minuti je zadel Hakim Ziyech, v 18. minuti pa David Neres.
 
V drugem polčasu je nov udarec belemu baletu zadal Dušan Tadić. Njegov lepi zadetek je sodnik Felix Brych potrdil po ogledu videoposnetka. Nekaj upanja je domačim vlil zadetek Marca Asensia v 70. minuti, a je že dve minuti kasneje prišel odgovor v obliki gola Lasseja Schöneja, ki je presenetil vratarja Madridčanov Thibauta Courtoisa.
 
Branilci naslova so tako doživeli že tretji zaporedni poraz na domači zelenici v vseh tekmovanjih v zadnjem tednu. Prejšnjo sredo je bila v španskem pokalu Barcelona boljša s 3 : 0, nato pa v soboto še v prvenstvenem el clasicu z 1 : 0.
 
Drugi četrtfinalist je po golu Harryja Kana v 49. minuti postal Tottenham, ki je napredoval s skupnim izidom 4 : 0.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije