IZJEMEN USPEH

Kakšen dan za slovenski šport: Savšek evropski prvak, zlati tudi ekipno

Objavljeno 20. september 2020 18.24 | Posodobljeno 20. september 2020 19.40 | Piše: STA, P. K.

Savšek je ubranil naslov evropskega prvaka, enako tudi ekipa kanuistov.

Benjamin Savšek. FOTO: Nina Jelenc, KZS
V Pragi se je z nastopi kajakašic in kanuistov zaključilo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Za izjemen uspeh je poskrbel Benjamin Savšek, ki je ubranil lanski naslov evropskega prvaka. Njegov uspeh sta s četrtima mestoma dopolnila Luka Božič med kanuisti in Eva Terčelj med kajakašicami.
 
Prav ob koncu prvenstva so kanuisti ubranili naslov ekipnih evropskih prvakov, ekipa kajakašic pa je bila četrta. Kanuist tacenskega kluba Savšek je z izjemno finalno vožnjo poskrbel še za en velik uspeh slovenskega kajakaštva. To je že njegov tretji evropski posamični naslov. Najboljši je bil že leta 2015 v Markkleebergu in lani v Pauju. Z zmago je tudi preprečil popolno češko zmagoslavje, saj so bili v vseh drugih posamičnih kategorijah najboljši domačini.

Po vnovičnem naslovu evropskega prvaka je bil Savšek navdušen: »Vesel sem, da mi je uspelo ubraniti lanski naslov oziroma ga znova osvojiti. Danes mi je uspela izjemna vožnja, za katero sem vesel, da sem jo opravil brez kazenskih sekund. Bila je hitra. Kljub temu da je bila postavitev proge zahtevna, sem ohranil koncentracijo in zdržal od starta do cilja.«
Deli s prijatelji