Kajin trener je bil njen tekmec

V zanimivem teniškem dogodku selekcija vzhoda gladko ugnala zahod. Mima Jaušovec ponosna na zbrano smetano slovenskega tenisa.
Fotografija: Polona Hercog je prispevala svoj delež k zmagoslavju vzhoda in še – avtogram. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Polona Hercog je prispevala svoj delež k zmagoslavju vzhoda in še – avtogram. FOTO: Leon Vidic

Poraženci po navadi slabe volje zapuščajo športna prizorišča, toda prav pretirane nejevolje pri nikomur od navzočih uvodnega pokala Mime Jaušovec ni bilo zaznati. Vsi vodilni akterji sedanje teniške scene pri nas, zaradi poškodovane rame ni bilo le Katarine Srebotnik, so se zbrali ob zanimivem podaljšanem koncu tedna, katerega poglavitni namen iz športnega zornega kota je bila vrnitev temeljnega tekmovalnega občutka, sicer pa je šlo tudi za dobrodelni namen prireditve.

Mima Jaušovec, edina Slovenka doslej s prestižno posamično lovoriko turnirja za veliki slam, ima namreč svojo fundacijo, v kateri pomaga predvsem socialno šibkim družinam mladih športnikov pri nas. Med prireditvijo v Lukovici so bili v ta namen na dražbi nekateri zanimivi kosi opreme naših znanih športnikov, tudi wimbledonski lopar omenjene upokojene teniške igralke, dražbo bodo sklenili sredi tega tedna.

Visoka zmaga vzhoda

Dvoboj med selekcijama vzhoda in zahoda se je razpletel s prepričljivo skupno zmago prve s 23:4, pri kateri so bila najbolj zveneča imena Blaž Rola, Tamara Zidanšek in predvsem Polona Hercog, na 45. mestu lestvice WTA naša najvišje uvrščena igralka. »Res sem občutila ta ekipni duh, vsi do zadnjega smo se potrudili,« je dejala Hercogova. Včerajšnji zadnji dan je ni bilo na igrišču, opravila je trening v domačem okolju, a glede na vse videno je bil skupni zmagovalec – torej vzhodna selekcija – znan že ob koncu nedeljskega sporeda. Najpomembneje pa je bilo, da se je tenis vrnil na igrišča, snidenje starih znancev pa je imelo svojo veljavo kot tudi zanimivost: Robi Cokan, trener zelo obetavne Ljubljančanke Kaje Juvan, je bil tokrat njen tekmec. Vodil je namreč zmagovalno selekcijo vzhoda. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije