TOKIO 2021

Kaja Kajzer ostala brez bronaste medalje, razočaranje je bilo veliko (FOTO)

Tako so danes nastopili naši olimpijci ...
Fotografija: FOTO: Annegret Hilse, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Annegret Hilse, Reuters

Slovenska judoistka Kaja Kajzer je na olimpijskih igrah v Tokiu v kategoriji do 57 kg izgubila borbo za bron. Po podaljšku je bila po zaslugi vazarija boljša Kanadčanka Jessica Klimkait, svetovna prvakinja iz Budimpešte 2021.

V rednem delu štirih minut si nobena ni priborila točke, je pa Kajzerjeva dobila dve kazni, Kanadčanka pa eno. O zmagovalki je tako odločal podaljšek, v katerem je po minuti in osmih sekundah podaljška z vazarijem do zmage prišla Kanadčanka.

To je za zdaj najboljša slovenska judoistična uvrstitev teh iger. Adrian Gomboc je v nedeljo v moški kategoriji do 66 kg osvojil sedmo mesto.

Kaj pa preostali naši?

Slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić se je na olimpijskih igrah v Tokiu prebil v tretji krog, potem ko je danes premagal Hrvata Tomislava Pucarja s 4 : 0 (9, 8, 9, 10). V naslednjem krogu ga čaka četrtopostavljeni nosilec iz Brazilije Hugo Calderano. Štiridesetletni Tokić, ki nastopa na svojih četrtih olimpijskih igrah po Pekingu 2008, Londonu 2012 in Riu de Janeiru 2016, je v Tokiu dosegel drugo zmago v posamični konkurenci. V uvodnem krogu je zanesljivo premagal Kanadčana Jeremyja Hazina s 4 : 0 (7, 9, 5, 7).



Najuspešnejši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je bil uspešen v tretjem krogu olimpijskega turnirja v Tokiu. Potem ko je bil v prvem krogu kot 18. nosilec prost, je v drugem po drami s 4 : 3 v nizih izločil Španca Alvara Roblesa, danes pa je bil s 4 : 2 boljši še od Britanca Liama Pitchforda.

image_alt
Kanuist Savšek s fenomenalno vožnjo do zlata

image_alt
Slovenija po šovu Dončića premagala svetovne podprvake


Mariborski jadralec Žan Luka Zelko je na regatnem polju v Kamakuri pri Enošimi, kjer potekajo jadralni boji na olimpijskih igrah v Tokiu, dobro začel nastope in prvi dan končal na osmem mestu. Po drugem dnevu, jadralci so danes opravili dve regati, je nazadoval na 23. mesto. 

Slovenska plavalka Janja Šegel je na olimpijskih igrah v Tokiu zgrešila polfinale na 200 m prosto za vsega pet stotink sekunde. Z izidom 1:58,38 je izenačila lasten osebni rekord iz leta 2016 in zasedla končno 17. mesto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije