Jasno Mandarićevo londonsko sporočilo

Triglav je v 22. krogu presenetil Olimpijo. Aluminij do treh točk v 92. minuti.
Fotografija:
Odpri galerijo

»Prevzemam odgovornost za poraz,« je bil časten trener Olimpije Safet Hadžić. Toda prav nič mu ne bo pomagala njegova ponižna drža po Triglavovi krepki zaušnici v Stožicah, po kateri so krila dobili največji Olimpijini tekmeci. Prvi je darilo Kranjčanov izkoristil Aluminij, ki je z zvrhano mero sreče premagal zadnjeuvrščenega Rudarja. Po igri je bil tam nekje kot Olimpija. Slab, Rudar je bil bližje zmagi. Namesto iz krize so v še globljo padle Domžale. Prvo zmago na klopi CB24 Tabora je včeraj dosegel Mauro Camoranesi.

Nerazpoložen tudi trener

Niti najbolj zvesti privrženci zeleno-belih ne pomnijo, kdaj je bila Olimpija tako slaba in nemočna, kot je bila proti discipliniranemu in ugajajočemu kranjskemu moštvu, ki je spomladi zmagalo še drugič. In znova brez prejetega gola. V dveh tekmah z razliko 5:0. »Če ne bomo zmagali v Velenju, bo kriza. Prvak si lahko le, če zmaguješ,« je pogled proti sobotni tekmi Ob jezeru usmeril Hadžić. Tudi on je bil tako nerazpoložen kot vseh štirinajst igralcev, ki jih je uporabil. S kritiko, da ni uporabil primernih motivacijskih prijemov ob vedenju, da njegovi najboljši posamezniki niso v ustreznem telesnem stanju in da so zunaj forme, se bo moral sprijazniti. Vsekakor pa je zanj kakšen žvižg več ali povišan ton jeznih navijačev boljši kot morebitnih predsednikovih slabih pet minut, po katerih so praviloma padale trenerske glave.

Videl je brezglavo množico

Milan Mandarić se je na poti k družini v San Francisco, kjer bo predvidoma ostal enajst dni, ustavil v Londonu. Pred poletom si je ogledal tekmo proti Triglavu, po njej je morda potreboval kakšno pomirjevalo. Odzval se je naslednji dan z jasnim sporočilom za trenerja in igralce. »Še bolj kot poraz me je globoko prizadelo pomanjkanje želje, igra brez energije in motiva. Moštvo je občasno bolj spominjalo na brezglavo množico kot na šampionsko ekipo,« je bil kratek in zelo oster predsednik. Ob njegovi odsotnosti Hadžića prvič, odkar se je lansko pomlad vrnil na Olimpijino klop, čakajo zares stresni dnevi. Čim prej bo treba vrniti v formo igralce in moštvo, če želi uiti usodi številnih predhodnikov. Predsednik je znan po tem, da nima veliko potrpljenja, še posebno v trenutkih, ko išče primernega naslednika in zbira denar, da bi plačeval še vedno predrag ustroj. Gorazd Nejedly

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije