PLEZANJE

Janja prvič dvakrat zapored brez stopničk

Garnbretova v kitajskem Xiamenu četrta, Rakovčeva šesta. Trikratna svetovna prvakinja ostala tudi brez globusa.
Fotografija: Janja Garnbret ni osvojila četrtega globusa. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Janja Garnbret ni osvojila četrtega globusa. FOTO: Tomi Lombar

LJUBLJANA – Potem ko se je avgusta v Hačiodžiju na Japonskem okitila s tremi naslovi svetovne prvakinje, se slovenska šampionka v športnem plezanju Janja Garnbret še ni veselila zmage v svetovnem pokalu. Po presenetljivem spodrsljaju pred domačim avditorijem v Kranju je praznih rok ostala tudi na predzadnji postaji sezone, v kitajskem Xiamenu, kjer je obtičala tik pod odrom.

V prvih nastopih pokazala mišice

V Azijo je 20-letna Korošica, ki bo med glavnimi kandidatkami za odličja prihodnje leto na olimpijskih igrah v Tokiu, prispela dobro razpoložena in dala hitro vedeti, da je bila kranjska epizoda, ki jo je zaključila brez finala na 13. mestu, zgolj slab dan. V Xiamenu, kjer se je v preteklosti že dokopala do polnega svežnja odličij, je namreč v prvih treh nastopih pokazala mišice in vse smeri zmogla do vrha, kar se je poleg nje posrečilo zgolj še novemu biseru, 15-letni Korejki Chae-hyun Seo. Tako kot sta glavni tekmici že vso sezono, se je zdelo, da bosta tudi na Kitajskem.

Tik pod vrhom izpustila oprimek

Korejki se je izšlo tudi v finalu, Janja pa je tik pod vrhom izpustila oprimek in se je morala pod nosom obrisati za zmago, čeravno je imela na voljo še dovolj časa, več kot dve minuti in pol. Ostala je tudi brez stopničk, prvič v karieri se ji je pripetilo, da na dveh zaporednih tekmah svetovnega pokala ni pristala na odru, obenem je ostala brez težavnostnega globusa. V finalu je od slovenskih plezalcev nastopila tudi evropska prvakinja Lučka Rakovec in s šestim mestom izenačila svoj drugi najboljši težavnostni dosežek. Sezono bo konec tedna zapečatil japonski Inzai. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije