ŠAMPIONKA

Janja Garnbret v 24 urah do drugega naslova evropske prvakinje

Zlata medalja tudi v balvanskem plezanju.
Fotografija: FOTO: Michaela Rehle, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Michaela Rehle, Reuters

Janja Garnbret je v Münchnu v 24 urah osvojila še drugo zlato odličje na evropskem prvenstvu v športnem plezanju, po težavnosti je najboljša v Evropi tudi v balvanskem plezanju. Z dvema zmagama si je zagotovila najboljše izhodišče za napad na tretje zlato, in sicer v olimpijski kombinaciji balvani-težavnost, ki bo na sporedu v sredo.

image_alt
Janja Garnbret evropska prvakinja v težavnostnem plezanju

Stisnila je zobe

Olimpijska šampionka, ki si je v finalu težavnosti poškodovala kazalec na desni roki, je stisnila zobe, dovolj moči prihranila tudi za četrti tekmovalni dan ter odlično nastopila tudi v polfinalu in finalu balvanov na prizorišču na Kraljevem trgu v bavarski prestolnici.

Triindvajsetletnica iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu je v disciplinah, ki skupaj sestavljata olimpijsko kombinacijo, prevladovala tako skozi kvalifikacije kot tudi v polfinalu.

Naslov, ki ji je manjkal

Po osvojeni kroni evropske kraljice težavnosti je danes osvojila še naslov evropske prvakinje v balvanskem plezanju, še zadnjega, ki ji je manjkal. S popolnim izkupičkom, z dvema zmagama, si je zagotovila najzanesljivejšo vstopnico za sklepni del prvenstva stare celine, premierno tekmovalno preizkušnjo nove olimpijske discipline, v kateri se bo sredi tedna za prestižno zmago merila najboljša osmerica.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije