ŠAMPIONKA

Janja Garnbret petič zmagovalka seštevka v težavnosti

Do konca sezone svetovnega pokala v težavnosti je na sporedu le še septembrski postanek v Džakarti v Indoneziji, slovenska tekmovalka pa si je zagotovila 1.515 točk prednosti oziroma več kot eno zmago.
Fotografija: FOTO: IFSC
Odpri galerijo
FOTO: IFSC

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je letos še petič v karieri postala zmagovalka seštevka svetovnega pokala v težavnosti. Pred letošnjo sezono ji je to uspelo tudi v letih 2016, 2017, 2018 in 2021. Z novo lovoriko se je s skupno desetimi osvojenimi naslovi v končnih seštevkih sezone izenačila z rekorderko iz Francije Sandrine Levet.

Novo skupno lovoriko je osvojila na predzadnji tekmi svetovnega pokala v težavnosti športnega plezanja v Edinburgu na Škotskem, na kateri sta oba slovenska finalista, Luka Potočar in Janja Garnbret, stopila na stopničke z drugim mestom.

Prva izzivalka iz Južne Koreje Čaehjun Seo je današnjo tekmo končala za slovensko šampionko na tretjem mestu, slavila pa je Japonka Ai Mori, ki je bila najboljša tudi v Kopru pred osmimi dnevi.

Do konca sezone svetovnega pokala v težavnosti je na sporedu le še septembrski postanek v Džakarti v Indoneziji, slovenska tekmovalka pa si je zagotovila 1.515 točk prednosti oziroma več kot eno zmago. Zmaga sicer šteje 1.000 točk. Korošica je na šestih tekmah zbrala 5.610 točk, štirikrat je zmagala, dvakrat pa je bila druga.

Sezona se bo sklenila s premierno tekmo svetovnega pokala v novi olimpijski kombinaciji v Morioki na Japonskem od 20. do 22. oktobra.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije