POPOLNA SEZONA

Janja Garnbret dobila še Vail, tak niz nepremaganosti ni uspel še nikomur

Slovenska športna plezalka je imela popolno sezono na balvanih.
Fotografija: FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
FOTO: Matej Družnik

VAIL – Janja Garnbret je na najlepši možni način sklenila sezono svetovnega pokala v balvanskem plezanjuo. V Vailu je nadaljevala niz nepremaganosti s šesto zmago v sezoni. Kot prva v zgodovini je zmagala na vseh tekmah svetovnega pokala v balvanskem plezanju v koledarskem letu. »To je bil moj življenjski cilj. Ne morem verjeti, da mi je uspelo. Ne vem, kaj naj rečem, v tem trenutku sem tako zelo čustvena,« je dejala po zgodovinskem uspehu.

Dvomov o zmagovalki tako ni bilo, saj je Janja osvojila maksimalen izkupiček 500 točk (v končnem seštevku se namreč odšteje ena tekma oziroma najslabši izid). Japonka Akijo Noguči (320 točk), druga skupno, je bila v Vailu še četrtič v tej sezoni druga, Francozinja Fanny Gibert pa je tekmo končala na tretjem mestu (tretja je tudi skupno). V prvi deseterici seštevka sezone sta še Lučka Rakovec in Katja Kadić na sedmem oziroma osmem mestu. Slovenija pa je v pokalu narodov sezono drugo leto po vrsti končala na drugem mestu tik za Japonsko.

Prva v zgodovini v absolutni konkurenci s tremi osvojenimi globusi v eni sezoni?

Julija se bo v Villarsu v Franciji začela sezona svetovnega pokala v težavnosti. Janja, kraljica vertikale, ima visoke načrte tudi v tej disciplini. Na seznamu želja sta še dve posebni lovoriki. Še četrto sezono zapored bo skušala osvojiti naslova zmagovalke seštevka sezone v težavnosti in skupne zmagovalke v kombinaciji (2016, 2017, 2018). Če bo napovedi uresničila, bo postala prva v zgodovini v absolutni konkurenci s tremi osvojenimi globusi v eni sezoni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije