NOGOMET

Jan Oblak blestel, nato pobesnel

Slovenski nogometni vratar med junaki mestnega derbija na Bernabeuu.
Fotografija: Jan Oblak v letu 2023, če ne štejemo pokalnega derbija z Realom (1:3), ni prejel več kot enega gola v 90 minutah. FOTO: Juan Medina, Reuters
Odpri galerijo
Jan Oblak v letu 2023, če ne štejemo pokalnega derbija z Realom (1:3), ni prejel več kot enega gola v 90 minutah. FOTO: Juan Medina, Reuters

Burno so se na dogodke s sobotnega ligaškega derbija na stadionu Santiago Bernabeu odzvali v taboru madridskega Atletica. Ekipa Jana Oblaka je bila kljub izključitvi argentinskega napadalca Angela Corree na pragu zmage po golu urugvajskega branilca Joseja Gimeneza iz 78. minute, nato pa je Oblaka, ki je zbral kar šest obramb, na šele drugi tekmi za Realovo člansko moštvo ukanil 18-letni urugvajski napadalec Alvaro Rodriguez ter poskrbel za končni izid 1:1. Remi ni pretirano zadovoljil nikogar, drugouvrščeni Real je ponudil vodilni Barceloni priložnost za pobeg na okroglih 10 točk prednosti, medtem ko se je Atleticov naskok na četrtem mestu pred prvim zasledovalcem Betisom stopil na vsega dve točki.

Noga izključenega Angela Corree po koncu tekme. FOTO: Twitter
Noga izključenega Angela Corree po koncu tekme. FOTO: Twitter

»To ni izključitev. Morda pa bomo naslednji derbi že začeli z igralcem manj. Zadnje čase se dogajajo čudne reči,« je bil Oblak po tekmi med najostrejšimi kritiki sodnika Jesusa Gila Manzana. S svojimi besedami je tvegal tudi kakšno tekmo kazni, medtem ko so se pri Atleticu oglasili s fotografijo okrvavljene noge izključenega Corree, ki ga je Manzano izključil zaradi udarca s komolcem v prsni koš Realovega branilca Antonia Rüdigerja.

»Tako je videti noga našega 'agresorja'. Nič novega na Bernabeuu,« so bili na twitterju ostri rdeče-beli. Trener Diego Simeone, ki so mu navijači Reala sarkastično peli, da naj vendarle ne zapusti Atleticove klopi po koncu sezone, je pristavil: »To ni bil tako nasilen udarec, da bi tako krepak igralec padel kot pokošen. Ljudje plačujejo, da lahko spremljajo te igralce, nogomet je vendarle kontaktni šport.«

Atletico bo do konca sezone odigral zgolj še 15 tekem, saj se je že novembra poslovil od lige prvakov, prejšnji mesec pa po zaslugi Reala še od španskega pokala. Težje se je na Bernabeuu poškodoval bočni branilec Reinildo Mandava, ki je že končal sezono. »Je bila izključitev upravičena? Da, upravičena,« pa je sporno situacijo kratko in jedrnato komentiral domači strateg Carlo Ancelotti. Real bo v četrtek na prvi tekmi polfinala španskega pokala gostil Barcelono.

Vombergar nared za derbi

Andres Vombergar je z drugim golom v sezoni prinesel novo zmago San Lorenzu v Argentini, spet je zadel na domačem stadionu za zmago z 1:0 nad Unionom, njegovo moštvo pa je do sinoči držalo tretje mesto na lestvici z izkupičkom 4-0-1. Od prvega nastopa julija lani za San Lorenzo nihče ni dosegel več golov kot ravno 28-letni slovenski reprezentant, ki je že pri številki 8.

»Hvala navijačem za podporo od prve minute, toda želimo si še več. Čepico pa bom shranil za spomin,« je dejal nasmejani Vombergar, ki je tekmo odigral s plavalno čepico zaradi poškodbe glave. A to ima še vedno na pravem mestu, potem ko je z neposredne bližine v mrežo v 47. minuti pospravil eno redkih uporabnih žog. Dobra napoved za enega najbolj vročih mestnih derbijev Buenos Airesa, ki ga bo San Lorenzo to nedeljo odigral pri bližnjem sosedu Huracanu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije