NOGOMET

Izrael v Slovenijo prihaja ranjen

Severna Makedonija v kvalifikacijah za EP v Beršebi igrala 1:1L. Izraelci upajo, da bodo imeli v ponedeljek več sreče v Stožicah.
Fotografija: Severni Makedonec Enis Bardhi se je v Izraelu tako kot reprezentanca odlikoval z obrambno igro. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Severni Makedonec Enis Bardhi se je v Izraelu tako kot reprezentanca odlikoval z obrambno igro. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Slabe volje bodo Izraelci pripotovali v Slovenijo, kjer bodo v ponedeljek v Stožicah poskušali pozabiti na spodrsljaj s Severno Makedonijo. Razplet brez zmagovalca v Beršebi z 1:1 je bil zanje slab, čeprav bi v 93. minuti lahko ostali tudi brez ene same točke. Makedonija je v skupini G pri petih točkah, Izrael pa pri osmih.

»Bilo bi lepše, če bi osvojili tri točke. Imeli smo vodstvo in v končnici bi morali biti agresivnejši. A zdaj se moramo usmeriti na dvoboj s Slovenijo. Še vedno smo v igri za neposredno uvrstitev na EP in upam, da bomo v naslednji tekmi bolj veseli,« je za Izrael sila nesrečni razplet komentiral najboljši strelec evropskih kvalifikacij Eran Zahavi, ki je v 55. minuti kronal premoč gostiteljev. Zabil je že svoj osmi kvalifikacijski gol. Makedonci so tako rekoč iz prvega poskusa v drugem polčasu izenačili v 64. minuti po golu kapetana zagrebškega Dinama Arijana Ademija.

»S točko bi bili pred tekmo zadovoljni, po njej pa smo lahko razočarani, ker nismo osvojili vseh treh. Če ne bomo zmagali v Latviji, tudi tu osvojena ne bo pomenila veliko,« si je makedonski selektor Igor Angelovski zaželel preveč in več, kot si je Makedonija zaslužila. Ne glede na imenitno priložnost v sodnikovem dodatku, ko je imel Eljif Elmas veliko priložnost za poln izkupiček.

Izrael je podobno kot proti Sloveniji pokazal veliko sposobnost kombinatorne igre, a tudi ranljivost v branjenju. S postavitvijo 3-5-2 je premoč na igrišču uveljavil z igro po bočnih položajih: na desni strani ali levi sta vselej švigala po dva igralca. V ospredju je bil veliki up Manor Solomon, član ukrajinskega velikana Šahtarja, ki je po akciji na desni strani zrežiral prvi gol. Večji del tekme je vsega 167 cm visoki igralec sicer prodiral po levi strani.

Izrael je predvsem v drugem polčasu veliko tvegal in dopuščal veliko prostora za nasprotne napade izrazito obrambno usmerjenih tekmecev, ki so bili taktično zelo disciplinirani in potrpežljivi. V resnici pa so imeli ogromno sreče. Med drugim je v 25. minuti švedski sodnik Andreas Ekberg razveljavil bržčas veljaven gol Munasa Dabburja zaradi igre z roko. O premoči Izraela največ pove statistika; streli: 13:5, na vrata: 4:3, posest žoge v odstotkih: 63:37; koti: 7:3.

Izrael je igral v naslednji postavi (3-5-2): Marciano; Elhamed, Taha, Ben Harush (od 60. Kayal); Salomon, Natcho, Peretz, Dgani, Dasa; Zahavi, Dabbur (od 75. Hemed). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije