KOLESARSTVO

Izjemnega Pogačarja ne ustavi nihče: »Lepo je biti nazaj v rumenem«

Slavil je na četrti etapi na dirki Pariz–Nica.
Fotografija: Tadej Pogačar. FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Tadej Pogačar. FOTO: Leon Vidic/delo

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je zmagovalec četrte etape na dirki Pariz–Nica. Na ciljnem vzponu je ugnal Francoza Davida Gauduja (Groupama-FDJ) in Švicarja Gina Mädra (Bahrain-Victorious) ter prevzel rumeno majico vodilnega na preizkušnji.

Za Pogačarja je bila to 52. zmaga v karieri in šesta letos, potem ko je prejšnjih pet pretekli mesec slavil na španskih cestah.

image_alt
Roglič preizkuša, Pogačar dobiva

V skupnem seštevku je 24-letni slovenski as z desetega napredoval na prvo mesto. Na drugo je z zaostankom 10 sekund napredoval Gaudu, tretji pa je po novem Danec Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) ki zaostaja že 44 sekund. Zmagovalec lanske dirke po Franciji je tokrat končal na šestem mestu s 43 sekundami zaostanka.

»Dan je bil zelo živčen, že na ravnem je bilo naporno zaradi vetra ... Tako rekoč kaos skozi celoten dan. Na zadnjem vzponu je dobro delo opravil Felix Grossschartner, še prej pa celotna ekipa, ki me je pripeljala v sijajen položaj,« je za organizatorja dirke opisal 24-letni slovenski kolesar.

»Imel sem dobre noge, toda vedel sem, da Gauduju ne smemo dati preveč časa, sicer ga ne bi mogli ujeti. Zato sem se odločil, da grem na vse ali nič in ga ujamem,« je dodal o zadnjem vzponu, o prevzemu vodstva na dirki pa dodal: »Rumena majica ni bila v mojih mislih, ampak temu ne rečeš ne. Lepo je biti nazaj v rumenem.«

V četrtek bo na sporedu peta etapa od Saint-Symphorien-sur-Coisa do Saint-Paul-Trois-Chateauxa (212,4 km). Ta naj ne bi prinesla večjih premikov v skupnem seštevku, bo pa okoli 55 km pred ciljem možnost za bonifikacijske sekunde na vrhu krajšega vzpona.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije