DRŽAVNO PRVENSTVO

Ilka Štuhec po diskvalifikaciji brez naslova

Naslov slovenske prvakinje v superveleslalomu je naknadno pripadel Niki Tomšič, peti na tekmi.
Fotografija: FOTO: Albert Gea, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Albert Gea, Reuters

Po diskvalifikaciji prvo- in drugouvrščene, Slovenke Ilke Štuhec in Poljakinje Maryne Gasienica-Daniel, je na Peci v Avstriji na tekmovanju alpskih smučark v superveleslalomu, ki je štelo za slovensko državno prvenstvo, zmagala Avstrijka Lea Lipburger. Naslov slovenske prvakinje v superveleslalomu je naknadno pripadel Niki Tomšič, peti na tekmi.

Sprva je kazalo, da je Štuhčeva na današnji tekmi slavila s prednostjo 60 stotink sekunde pred Gasienica-Danielovo ter 1,22 stotinke sekunde pred Lipburgerjevo. Po diskvalifikaciji prvo- in drugouvrščene je na tekmi zmaga pripadla Lipburgerjevi. Prva štiri mesta na tekmi so zasedle Avstrijke. Magdalena Ranalter je bila druga z zaostankom 18 stotink sekunde, Sophie Fischer je bila tretja (+0,37) ter Nicole Eibl četrta (+1,02).

V razvrstitvi državnega prvenstva Slovenije pa je svoj prvi naslov slovenske prvakinje v superveleslalomu osvojila Nika Tomšič, druga je bila Neja Dvornik, tretja Ana Bokal. Štuhčeva je v sredo na Peci zmagala na smuku in pričakovano osvojila naslov državne prvakinje.

Čater je osvojil naslov državnega prvaka

Avstrijec Otmar Striedinger je zmagovalec moškega superveleslaloma na Peci. Predstavnik domače vrste Martin Čater je bil drugi, z zaostankom 47 stotink sekunde, tretje mesto je osvojil Italijan Pietro Zazzi (+0,68).

Čater je osvojil naslov državnega prvaka v razvrstitvi slovenskega prvenstva v superveleslalomu. Rok Ažnoh (+0,96), ki je bil danes peti na tekmi, je v razvrstitvi DP prišel do drugega mesta, Klemen Kosi, osmi na tekmi (+1,18), pa je v razvrstitvi slovenskega prvenstva osvojil tretje mesto.

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije