ALPSKO SMUČANJE

Hrobat v Kitzbühlu dosegel rezultat kariere

Drugi smuk na Streifu je dobil Beat Feuz.
Fotografija: Švicarsko slavje v Kitzbühlu. FOTO: Lisi Niesner, Reuters
Odpri galerijo
Švicarsko slavje v Kitzbühlu. FOTO: Lisi Niesner, Reuters

Miha Hrobat (+ 2,06) je na sloviti progi Streif v Kitzbühlu s 16. mestom dosegel svojo najboljšo uvrstitev na smukih za svetovni pokal. Tretjega zlatega gamsa, ki ga podelijo zmagovalcu, je osvojil Švicar Beat Feuz. Za dvojno švicarsko zmago je z drugim mestom poskrbel Marco Odermatt.

Feuz in Odermatt, ki je za rojakom zaostal 21 stotink sekunde, sta se uvrstila pred Avstrijca. Daniel Hemetsberger (+ 0,90) je bil tretji, Matthias Mayer (+ 0,94) pa četrti.

Feuz je 57. zasedel mesto na odru za zmagovalce v svetovnem pokalu ter 45. na smukih. To je njegova 13. zmaga na smukih v svetovnem pokalu. Ob tem ima še tri superveleslalomske zmage.

Odermatt še naprej vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučarjev s 1200 točkami. Aleksander Aamodt Kilde na drugem mestu zaostaja 375 točk. Kilde je še naprej vodilni v smuku. Na osmih tekmah je zbral 445 točk, Feuz pa  zaostaja zgolj osem točk. Do konca sezone sta le še dva smuka, marca v Kvitfjellu in finalni v Courchevel/Meribelu.

Alpske smučarje pred zimskimi olimpijskimi igrami na Kitajskem čaka le še postaja v Schladmingu, kjer bo na sporedu nočni slalom pod žarometi.

Martin Čater, ki je startal kot drugi, je odstopil, Boštjan Kline, ki je imel želodčne težave, pa niti danes ni tekmoval.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije