LJUBNO

Hud padec naše zlate olimpijke, odpeljali so jo v UKC (VIDEO)

Več o poškodbi bo znano v naslednjih dneh.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik

Smučarske skakalke so opravile silvestrsko turnejo po sistemu na izpadanje, ki je v svoji drugi izvedbi prvič potekala na dveh prizoriščih. Prvi dve tekmi sta bili v avstrijskem Beljaku, nato še dve na Ljubnem ob Savinji, kjer je danes zlato sovo osvojila Avstrijka Eva Pinkelnig. Ljubenskih tekem v novoletnem terminu bržkone ne bo več.

Druga je bila Norvežanka Anna Odine Stroem (250,4), tretja pa Nemka Selina Freitag (246). Na petem mestu je bila najboljša Slovenka Nika Križnar (121,6).

»Silvestrska turneja je za nami, tudi Ljubno. Najprej velika hvala vsem navijačem, ki so nas prišli vzpodbujat. Iskreno nam je žal, da nam ni uspelo priti na stopničke, da bi vas še bolj razveselili,« je po nastopu dejala najboljša Slovenka in dodala, da je sama nastopila solidno, za kaj več pa ji je zmanjkal dober doskok.

Zaradi padca Bogataj je v finalu nastopilo le 29 skakalk. Dobrih 7000 gledalcev na prizorišču je namreč obnemelo ob koncu uvodne serije, ko je predčasno nastop končala dvakratna olimpijska zmagovalka in prva Slovenka to zimo na stopničkah svetovnega pokala Urša Bogataj. Slednja je padla po 89,5 m dolgem skoku in se potem prijela za levo koleno, podrsala je tudi po obrazu. Po padcu so jo odpeljali v UKC Ljubljana, več o poškodbi križnih vezi levega kolena bo znano v naslednjih dneh.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije