1. SNL

Gorica s petardo v mreži Triglava do prve lige

Jubilejna 30. sezona v PLTS se bo začela 12. avgusta.
Fotografija: FOTO: arhiv
Odpri galerijo
FOTO: arhiv

Nogometaši Gorice so na povratni tekmi kvalifikacij za Prvo ligo Telekom Slovenije v Kranju visoko premagali domači Triglav s 5:0 (2:0) in si s skupnim izidom 6:1 zagotovili napredovanje v prvo ligo.

Po prvi tekmi boja za prvo ligo v Novi Gorici sta bila tekmeca izenačena. Na povratni pa si je prvoligaški status po enoletnem igranju v drugi ligi zagotovila Gorica, ki je v Kranju presenetljivo visoko porazila domači Triglav. Poleg Gorice bodo tako v prvi ligi v sezoni 2020/21 igrali še Celje, Maribor, Olimpija, Mura, Aluminij, Bravo, Tabor Sežana, Domžale in Koper.

Gorica je bila večji del povratne tekme za popolnitev prve lige boljši tekmec, izkoriščala pa je številne napake domačega moštva, ki je bilo povsem nebogljeno. Letošnji drugoligaš iz Nove Gorice pa bi kaj lahko slavil še z višjo razliko, a so varovanci Borivoja Lučića zapravili številne lepe priložnosti.

Jubilejna 30. sezona v PLTS se bo začela 12. avgusta. Gorica bo v prvem krogu gostovala v Ljubljani pri Olimpiji, Kranjčane pa čaka sezona v drugem rangu slovenskega nogometa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije