MOTOKROS

Gajserju vodstvo v svetovnem prvenstvu

Slovenski as tretji na dirki razreda MXGP za VN Lombardije Skupno ima pet točk prednosti med Italijanom Cairolijem
Fotografija: Tim Gajser, številka 243, se je le prerinil v ospredje. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Tim Gajser, številka 243, se je le prerinil v ospredje. FOTO: Matej Družnik

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v italijanski Mantovi v elitnem razredu MXGP osvojil tretje mesto. Bil je osmi v prvi vožnji in zmagal v drugi. Skupno je dirko dobil Španec Jorge Prado, Gajser pa je prevzel skupno vodstvo v SP.

V Mantovi je potekala prva od treh dirk na istem prizorišču, kot je v tej nenavadni koronski sezoni že postalo običajno. Včeraj je bila na sporedu VN Lombardije, v sredo bodo motokrosisti vozili VN Mantove, naslednjo nedeljo pa še VN Evrope. Gajser včerajšnje dirke v prvi vožnji ni najbolje začel, po slabem startu se je moral prebijati iz ozadja. Do konca je sicer napredoval na osmo mesto, a je ostal predaleč od najboljših. Njegov najresnejši konkurent v boju za naslov prvaka, Italijan Antonio Cairoli, je bil tretji, na drugem mestu je vožnjo končal Španec Jorge Prado, zmagal je Švicar Jeremy Seewer.

V drugi vožnji pa je Gajser opravil precej bolje, se na polovici mimo Prada prebil v vodstvo in ga zadržal do konca. Drugi je bil Prado, tretji pa Francoz Romain Febvre. V drugi vožnji pa je imel podobne težave kot Gajser v prvi Cairoli, Italijan je namreč iztržil le 15. mesto. Skupno je na dirki slavil Prado s 44 točkami, Seewer je bil drugi s 40, Gajser pa tretji z 38. V seštevku SP ima zdaj rdečo številko vodilnega Gajser, ki je pri 316 točkah, Cairoli jih je po včerajšnji slabi drugi vožnji zbral 311. Drugi slovenski dirkač v Mantovi je bil Jan Pancar v razredu MX2. Po daljšem času je ostal brez točk, bil je 25. v prvi vožnji in 29. v drugi, skupno pa 32. Zmagal je Danec Thomas Kjer Olsen, drugi je bil Avstralec Jed Beaton, tretji pa Britanec Ben Watson.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije