MOTOKROS

Gajser padel, a vseeno prišel do stopničk

Objavljeno 13. september 2020 17.21 | Posodobljeno 13. september 2020 21.45 | Piše: STA, S. U.

Tim Gajser na zadnji dirki v Faenzi drugi, zmaga Cairoliju.

FOTO: arhiv
Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v italijanski Faenzi v razredu MXGP osvojil drugo mesto. Gajser je bil v prvi vožnji po padcu peti, v drugi pa je bil najhitrejši. Zmagal je Italijan Antonio Cairoli. V Faenzi je danes potekala zadnja od treh dirk svetovnega prvenstva na istem prizorišču. Preteklo nedeljo so vozili dirko za VN Italije, v sredo VN Faenze, danes pa so se motokrosisti pomerili na VN Emilije - Romanje.

Druga vožnja precej bolje

Gajser je bil v kvalifikacijah peti, po startu pa je v prvih ovinkih zasedal šesto mesto. Hitro se je prebil do četrtega in napadal Cairolija, nato pa bil neučakan ob prehitevanju devetkratnega svetovnega prvaka in padel. Zdrsnil je na 11. mesto, na koncu pa se je prebil do petega. Zmagal je Španec Jorge Prado, drugi je bil Cairoli, tretji pa Švicar Jeremy Seewer.

V drugi vožnji je Gajser odpeljal precej bolje, se po tretjini mimo Prada prebil v vodstvo in ga obdržal do konca, za njim je na drugem mestu končal Cairoli, tretji pa je bil Francoz Romain Febvre. Skupno je zmago, že 91. na dirkah za svetovno prvenstvo, dosegel Cairoli s 44 točkami, Gajser je bil z 41 drugi, Prado pa s 40 tretji.

Na dirki zaradi poškodbe, ki jo je staknil na sredini dirki, ni nastopil doslej vodilni v svetovnem prvenstvu Nizozemec Jeffrey Herlings. Zdaj je v vodstvu današnji zmagovalec Cairoli z 285 točkami, 278 jih ima Gajser na drugem mestu, Herlings je ostal pri 263 in je zdaj tretji.

Premor do 27. septembra

V razredu MX2 je bil Slovenec Jan Pancar v prvi vožnji 16., v drugi pa 13., s čimer je iztržil skupno 15. mesto na dirki in 13 novih točk za svetovno prvenstvo. Motokrosisti bodo imeli zdaj premor do 27. septembra, ko se bo začel naslednji trojček tekem. V italijanski Mantovi bodo do 3. oktobra spet na sporedu tri preizkušnje.
Deli s prijatelji