EVROPSKO PRVENSTVO

Francija z avtogolom do treh točk proti Avstriji

Favoriti so upravičili svoj sloves.
Fotografija:  Kylian Mbappe FOTO: Bernadett Szabo, Reuters
Odpri galerijo
 Kylian Mbappe FOTO: Bernadett Szabo, Reuters

Nogometaši Francije so z zmago v uvodnem nastopu na evropskem prvenstvu v Nemčiji upravičili vlogo enega od glavnih favoritov za naslov. V Düsseldorfu so premagali Avstrijo z 1:0.

Zasedba Didierja Deschampsa, ki je ob Angliji in Nemčiji na vrhu stavnic za zlato medaljo, je s pričakovano zmago zaključila četrti dan tekmovanja. Zaznamovala sta ga prvi presenečenji; Romunija je kar s 3:0 premagala Ukrajino, Slovaška pa je z 1:0 ugnala Belgijo.

Druga tekma v skupini D je bila odigrana v nedeljo. Nizozemska je premagala Poljsko z 2:1.

V drugem krogu v petek, 21. junija, se bosta v Berlinu pomerili Poljska in Avstrija, v Leipzig pa Nizozemska ter Francija. Obe tekmi sta na sporedu ob 18. uri.

Francija je povedla v 38. minuti po avtogolu Maximiliana Wobra, potem ko je Avstrija le dve minuti prej zapravila najlepšo priložnost na tekmi.

Christoph Baumgartner se je z oči v oči znašel z vratarjem Mikom Maignanom, ki je njegov poskus naključno preusmeril v kot.

V drugem polčasu je Avstrija pogumno krenila po izenačenje, Francija pa je bila nevarna predvsem v protinapadih. Kylian Mbappe je imel v 55. minuti žogo za zmago, vendar je njegov strel za las zgrešil cilj.

Francoski zvezdnik je igrišče zapustil tik pred koncem tekme, saj je v skoku za žogo z glavo zadel avstrijskega igralca in okrvavljen obležal na zelenici. Po televizijskih posnetkih je delovalo, kot da ima zlomljen nos.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije