LIGA PRVAKOV

FOTO: Real tudi v Parizu nadigral PSG

Real in Liverpool gladko v četrtfinale lige prvakov.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Madridski Real si je na povratni tekmi osmine finala nogometne lige prvakov proti francoskemu PSG, ki je igral brez poškodovanega Neymarja, priigral napredovanje z zmago 2 : 1, prva tekma se je končala s 3 : 1. To je uspelo tudi Liverpoolu, ki je s Portom igral neodločeno 0 : 0. Prva tekma se je končala s 5 : 0 za angleško ekipo.

Madridčani, ki so na prvi tekmi slavili, so bolje začeli tekmo. Špance je nato v vodstvo v drugem polčasu popeljal Cristiano Ronaldo, ki je lepo izkoristil podajo Lucasa Vasqueza. Ronaldo je za svoj 117. zadetek v ligi prvakov mrežo gostiteljev zatresel z glavo. Parižani so sredi drugega polčasa ostali le z 10 igralci na igrišču, Marco Verratti je v 66. minuti dobil drugi rumeni karton in moral predčasno v slačilnico. To jih ni ustavilo, v 71. minuti je po podaji z desne Edinson Cavani tekmo izenačil na 1 : 1. Casemiro je v 80. minuti z roba kazenskega prostora povišal na 2 : 1, ko je žoga zadela enega domačih igralcev in končala za hrbtom domačega vratarja.

Liverpool ob veliki premoči s prve tekme, kjer je slavil s kar 5 : 0, ni povsem pritisnil na plin. V eni redkih priložnosti je v 31. minuti Sadio Mane zadel vratnico. James Milner je v 77. minuti meril z glavo, a je Iker Casillas dobro branil, tako kot v 88. minuti po strelu z glavo Dannyja Ingsa.

V sredo bosta na sporedu še povratni tekmi med Manchester Cityjem in Baslom (prva tekma 4 : 0) ter Tottenham Hotspurjem in Juventusom (2 : 2), preostale štiri pa sledijo prihodnji teden. V torek bo Roma lovila zaostanek proti Šahtarju Donjecku po izidu 1 : 2 za ukrajinsko zasedbo s prve tekme, Manchester United se bo meril s Sevillo (0 : 0), v sredo pa čaka Bešiktaš po porazu z 0 : 5 proti Bayern Muenchnu misija nemogoče. Barcelona bo Chelsea doma poskušala ugnati po neodločenem izidu 1 : 1 na prvi tekmi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije