VELESLALOM

FOTO: Fantastičen dan! Po Ilki se je snelo še Kranjcu

Po prvi vožnji je bil četrti.
Fotografija: Prva zmaga Žana Kranjca. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Prva zmaga Žana Kranjca. FOTO: Reuters

SAALBACH – Žan Kranjec je dopolnil fantastičen dan za slovenski šport, ki ga je z zmago v superveleslalomu začela Ilka Štuhec. Kranjec je na veleslalomu v Saalbachu v drugi vožnji izboljšal svoje četrto mesto in je stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. S tem je doživel uspeh kariere, doslej je bil najboljši tretji v veleslalomu lani v Alta Badii.

Kranjec je komaj drugi slovenski zmagovalec na moških veleslalomih. Doslej edini je bil Boris Strel, ki je prvo slovensko zmago v moški konkurenci v tej disciplini osvojil 15. decembra 1982 v Cortini d'Ampezzo.

Poraz je po daljšem času doživel Avstrijec Marcel Hirscher, ki je zasedal zanj skromno šesto mesto.

Kranjec je imel po prvi vožnji 52 stotink sekunde zaostanka za vodilnim Mattsom Olssonom. Na drugi progi je nanizal nekaj manjših napak, a vseeno pripeljal v cilj s pol sekunde prednosti. Vsi trije, ki so bili še na startu, so z zahtevno progo imeli več težav kot 26-letni Ljubljančan. Olsson druge vožnje ni končal, saj je odstopil. Kranjec je na koncu slavil z 19 stotink sekunde prednosti pred Švicarjem Loicom Meillardom, tretji je bil Francoz Mathieu Faivre (+0,50).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije