USPEH

FOTO: Celjski rokometaši državni prvaki

Objavljeno 22. maj 2019 22.25 | Posodobljeno 22. maj 2019 22.45 | Piše: STA, A. L.

Celjska zasedba je najuspešnejša slovenska rokometna ekipa vseh časov. 

FOTO: Tomi Lombar, Delo
CELJE – Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po današnji zmagi nad moštvom Riko Ribnica z 28 : 24 (15 : 13) v osmem krogu končnice za prvaka v ligi NLB osvojili šesti zaporedni in skupno 23. naslov državnih prvakov.

Celjska zasedba je najuspešnejša slovenska rokometna ekipa vseh časov. Drugi na večni lestvici so Velenjčani, ki so doslej trikrat osvojili državno prvenstvo, po enkrat so slavili še Koprčani in Prulčani.

Varovanci Tomaža Ocvirka so v osmem krogu končnice za prvaka izkoristili prvo zaključno žogo za ubranitev naslova, dva kroga pred koncem končnice za prvaka pa imajo pred drugouvrščenimi Velenjčani štiri točke prednosti in bodo tudi v primeru porazov na zadnjih dveh tekmah proti Škofjeločanom in Velenjčanom osvojili naslov državnega prvaka, saj so na preteklih treh tekmah vselej premagali tekmece iz Šaleške doline.

Statistika

* Dvorana Zlatorog, gledalcev 750, sodnika: Knez in Smolko
* Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin, Vujović 4, Jurečič, Malus 1, Rakita, Razgor 2 (2), Ovniček 3, Marguč 5, Šarac 3, Accambray 1, Kodrin 4, Horžen 2, Anić, Blagotinšek
* Riko Ribnica: Bojič, Klarič, Strmljan 3, Horvat 4, Vujačić 3, Žagar, Knavs, Ranisavljević 1, Pahulje, Lešek, B. Nosan, Pucelj 6 (1), Tomšič 1, M. Nosan, Setnikar 6 (2), Košmrlj
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 2 (2), Riko Ribnica 3 (3)
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6, Riko Ribnica 8 minut
* Rdeči karton: /
Deli s prijatelji