OI

Flisar ostal brez tako želene kolajne

Olimpijski prvak je postal Kanadčan Brady Lehman, naš smučar pa je razočaran končal na sedmem mestu.
Fotografija: Foto: Reuters
Odpri galerijo
Foto: Reuters

PJONGČANG – Pester olimpijski program je danes postregel tudi s smučanjem prostega sloga, kjer smo imeli Slovenci enega izmed favoritov za medalje, pa čeprav se je med favorite prištel kar sam. Z velikih tekmovanj Filipu Flisarju manjka le odličje z olimpijskih iger, ki pa letos zaradi ne tako dobre forme ni bilo lahko dosegljivo.

Olimpijski prvak je postal Kanadčan Brady Lehman, podprvak Švicar Marc Bischofberger, bron pa si je prismučal Rus Sergej Ridzik.

Svoje tretje olimpijske igre končal na sedmem mestu

Flisar se je brez težav prebil skozi kvalifikacije, vendar obtičal v polfinalu, kjer je v cilj prismučal četrti, naprej pa se uvrstita le najhitrejša. Flisar sicer ni slabo startal, do sredine proge se je še boril za finale, ko je na tretjem mestu vozil tik za petami drugouvrščenega. Za tem pa je popustil in si nato s predolgim skokom zapečatil usodo. Uvrstil se je v mali finale, kjer je tekmoval za mesta od četrtega do osmega. Tako se že na svojih tretjih olimpijskih igrah ni prebil iz polfinala, v Vancouvru je bil osmi., v Sočiju pa šesti.

Mariborčan je v malem finalu zelo dobro startal in prve valove presmučal najhitreje, zatem pa zdrsnil na tretje mesto, kjer je tudi zaključil tekmo. V delih, kjer je bilo treba drseti, je izgubljal največ, vendar krivde ni zvalil na material. Dosegel je končno sedmo mesto, kar seveda niti slučajno ni slab rezultat, za Flisarja pa najverjetneje pomeni manjše razočaranje. »Če prideš sem, da bi zmagal, in se to ne zgodi, ni fajn,« je povedal po tekmi. Premagala sta ga Švicar Armin Niederer in Francoz Arnaud Bovolento.

Ni razočaran, je pa žalosten

Flisar je v izjavah po tekmi razočaranje zanikal: »Razočaran bi bil, če bi vedel, da nisem dal vsega od sebe, če ne bi vedel, da sem štiri leta krvavo delal, če ne bi vedel, da je moja ekipa v zadnjih dneh opravila vse, kot je treba. Lahko pa sem žalosten. To je dober rezultat, ampak ni to, po kar sem sem prišel. Tako da je jasno, da prvo pride emocija žalosti, toda če bom dlje časa žalosten, mi ne bo nič pomagalo.«
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije