KOMBINACIJA

Favoritinje odpadale ena za drugo

Objavljeno 12. januar 2020 12.37 | Posodobljeno 12. januar 2020 12.46 | Piše: STA, T. V.

Federica Brignone zmagovalka alpske kombinacije, Štuhčeva ni končala superveleslaloma.

Ilka Štuhec je bila edina slovenska predstavnica. FOTO: Matej Družnik
Italijanka Federica Brignone je zmagovalka prve alpske kombinacije v sezoni svetovnega pokala alpskih smučark v Altenmarkt-Zauchenseeju. Pot do zmage si je tlakovala v superveleslalomu, v katerem je bila najhitrejša, v slalomu pa je ohranila 15 stotink sekunde prednosti pred dvakratno svetovno prvakinjo v tej disciplini Švicarko Wendy Holdener.

Brignonejeva je tako preprečila, da bi Švica s Holdenerjevo, ki je po superveleslalomu na tretjem mestu zaostajala pol sekunde, v slalomu pa bila najhitrejša, po sobotnem smuku zabeležila zmago še v drugi disciplini programa v avstrijskem zimskošportnem središču. Za Italijanko je to 12. zmaga v svetovnem pokalu in četrta v kombinaciji. Zanimivo je, da je prve tri zabeležila na istem prizorišču, v Crans Montani.

Tretje mesto je osvojila druga po superveleslalomu, še ena Italijanka, Marta Bassino, ki je zaostala 82 stotink sekunde.

Usoden superveleslalom

Odločilen za končno uvrstitev je bil zahteven superveleslalom. Poleg zahtevne postavitve so imele tekmovalke težave s snežno podlago in tudi z vidljivostjo, zato je bilo precej odstopov. Proge ni izpeljala edina slovenska predstavnica Ilka Štuhec, po njeni poti pa so šle tudi številne favoritinje. Tako so brez uvrstitve med drugimi ostale Američanka Mikaela Shiffrin, Slovakinja Petra Vlhova, olimpijska prvakinja v tej disciplini Švicarka Michelle Gisin, Italijanka Sofia Goggia in Kanadčanka Marie-Michele Gagnon.

Deli s prijatelji