VUELTA

Etapa ubežniku Carapazu, Polanc četrti

V petek bo na sporedu ravninska 13. etapa od Ronde do Montille (168,4 km).
Fotografija: Jan Polanc. FOTO: UAE
Odpri galerijo
Jan Polanc. FOTO: UAE

Ekvadorec Richard Carapaz je zmagovalec 12. etape kolesarske dirke po Španiji. Jan Polanc je bil četrti. Vodilni Belgijec Remco Evenepoel je odbil vse napade tekmecev, Primož Roglič pa ostaja drugi v skupnem seštevku.

Za olimpijskega prvaka Carapaza je bila to 15. zmaga v karieri in tretja letos. Odločilni napad mu je uspel dva kilometra pred koncem, najbližje pa mu je bil na koncu Nizozemec Wilco Kelderman, ki je zaostal 11 sekund. Dvojec ekipe UAE Team Emirates, Španec Marc Soler in Polanc, je na tretjem in četrtem mestu zaostal 24 oz. 26 sekund.

Polanc se je na drugem najdaljšem vzponu Vuelte na Penas Blancas (19 km in 6,7 %) dolgo držal repa skupine najmočnejših ubežnikov, nato pa je celo napadel štiri kilometre pred ciljem, a mu namera ni uspela. Ciljno črto je prečkal na četrtem mestu in v skupnem seštevku napredoval na deveto mesto z zaostankom natanko osem minut. Evenepoel je v etapi kljub padcu odbil vse napade tekmecev, v cilj pa pripeljal skupaj s Špancem Enricom Masom in Rogličem. V seštevku ima še naprej 2 minuti in 41 sekund prednosti.

V petek bo na sporedu ravninska 13. etapa od Ronde do Montille (168,4 km), v kateri bodo najbrž med sabo obračunali najboljši sprinterji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije