SP V OBERSTDORFU

Ema Klinec svetovna prvakinja!

Slovenski dan v Oberstdorfu ...
Fotografija: FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters

Ema Klinec je na uvodni tekmi smučarskih skakalk na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu poskrbela za zgodovinski dosežek. Druga po prvi seriji je po napetem boju ugnala vso konkurenco in osvojila naslov svetovne prvakinje. Klinčeva je zbrala 279,6 točke, srebro je osvojila branilka naslova Norvežanka Maren Lundby (276,5).

»Ne morem verjeti! Hvala vsem, ki so verjeli vame. Po finalnem skoku nisem čutila, da bi lahko zmagala. A naredila sem najboljše, kar sem lahko, in uspelo mi je,« je takoj po zmagi povedala Ema. Tretja je bila Sara Takanaši (276,3).

Uspešne so bile tudi preostale tri slovenske finalistke

Najboljša skakalka to zimo v svetovnem pokalu Nika Križnar (257,5) je v finalu napredovala na peto mesto, Jerneja Brecl (244,6) je bila deveta, Urša Bogataj (235,9) pa 13. V petek bo na sporedu ženska ekipna tekma. Na edini ekipni letos na Ljubnem ob Savinji so slovenske skakalke zanesljivo zmagale, upajmo, da bo tako tudi jutri.

image_alt
Sijajen začetek prvenstva: Anamarija že ima kolajno!


Kakšen dan torej, saj je le pred nekaj urami Anamarija Lampič dobila bronasto odličje v sprintu v klasični tehniki. Zlato je osvojila Švedinja Jonna Sundling, srebro pa Norvežanka Maiken Caspersen Falla (+ 2,32), Lampičeva je na tretjem mestu zaostala 2,35 sekunde.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije