PLANICA 2023

Ema Klinec naslov predala Nemki, slovenske skakalke klonile pod pritiskom

Katharina Althaus v Planici nasledila Emo Klinec.
Fotografija: Emo Klinec, zmagovalko 2021, je danes končala šele kot 19. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Emo Klinec, zmagovalko 2021, je danes končala šele kot 19. FOTO: Matej Družnik

Katharina Althaus (249,1 točke), druga po prvi seriji, je zmagovalka prve tekme smučarskih skakalk na svetovnem prvenstvu v Planici. S tem je izkušena Nemka s svetovnim naslovom na srednji skakalnici nasledila Emo Klinec, zmagovalko 2021. Slednja (211) je danes končala šele kot 19. Najboljša Slovenka je bila Nika Križnar (223,6) na 11. mestu.

image_alt
Brata Prevc ostala zunaj ekipe: Peter zanesljivo ni vesel

Po prvi seriji je pod Poncami vodila Norvežanka Anna Odine Ström, ki je bila na tej napravi najboljša že v kvalifikacijah. V finalu pa se je Ström (246 točk) pripetila napaka, tako da je zdrsnila na tretje mesto. Na koncu je imela 26-letna Althaus zgolj 2,2 točke prednosti pred 34-letno Avstrijko Evo Pinkelnig (246,9). Vodilna skakalka v svetovnem pokalu je osvojila srebro.

Naše krepko zaostale za pričakovanji

Slovenija je edina nastopila s petimi skakalkami zahvaljujoč svetovni prvakinji na srednji skakalnici iz Oberstdorfa 2021 Klinec. Slovenke so se vse uvrstile v finale, vendar po slabih nastopih v prvi seriji krepko zaostale za pričakovanji.

Najboljša med njimi je bila Križnar na 11. mestu, ki se zadnje dni bori z boleznijo, saj je pred dnevi obležala z gripo. Nika Prevc (212) je z dobrim nastopom v finalu z 29. napredovala na končno 17. mesto, Klinec je bila 19., Katra Komar (203,8) 25., Maja Vtič (199,2) pa 29.

To je bila prva tekma za kolajne za smučarske skakalke na domačem SP, naslednja jih čaka v soboto, ko je na sporedu ekipna preizkušnja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije