SMUČARSKI SKOKI

Ema Klinec na Holmenkollnu do druge zmage v karieri

Do točk so prišle še tri varovanke glavnega trenerja Zorana Zupančiča.
Fotografija: FOTO: arhiv Delo
Odpri galerijo
FOTO: arhiv Delo

Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec (238,2 točke) je na drugi tekmi za svetovni pokal in norveško turnejo na Holmenkollnu dosegla drugo zmago v karieri. Že v soboto je bila druga, tokrat pa je slavila pred Avstrijko Chiaro Kreuzer (232,2) in Norvežanko Anno Odine Stroem (231,6).

Klinec je v prvi seriji zasedala peto mesto z minimalnim zaostankom za drugouvrščeno Kreuzer. Je pa v drugo 24-letnica iz Poljan nad Škofjo Loko skočila izjemno, pristala pri 134,5 m in prišla do druge zmage v karieri. Prvo je slavila v Nižnjem Tagilu novembra 2021, dvakrat pa je bila najboljša še na ekipnih tekmah. Skupaj je na odru za zmagovalce na tekmah svetovnega pokala stala 24-krat.

Do točk so prišle še tri varovanke glavnega trenerja Zorana Zupančiča. Nika Križnar (213,9) je v drugo napredovala za štiri mesta in končala kot osma. Nika Prevc (181,8) je bila 23., Maja Vtič (167,9) pa 27.

V skupnem seštevku Nemka in Avstrijka neulovljivi

V skupnem seštevku turneje Raw Air prav tako vodi Klinec, ki ima 9,4 točke naskoka pred Odine Stroem, tretja Kreuzer pa zaostaja 16,9 točke. Do konca norveškega tekmovanja bosta na sporedu še dve tekmi, v seštevek pa gresta tudi rezultata iz kvalifikacij.

V skupnem seštevku svetovnega pokala pa se je Klinec pomaknila na tretje mesto in ima 1155 točk. Le pet točk za njo je Odine Stroem, neulovljivi pa sta pred zadnjimi tremi tekmami v sezoni Nemka Katharina Althaus (1292) na drugem in Avstrijka Eva Pinkelnig (1528) na prvem mestu.

Ob 16.30 se bodo na Holmenkollnu merili še moški.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije