OBERSTDORF

Napeta ekipna tekma: Avstrijke zmagovalke, Slovenke druge na svetu

Po uspehu Eme Klinec danes spet odličen dosežek slovenskih skakalk na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu.
Fotografija: FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters

Potem ko je včeraj Ema Klinec postala svetovna prvakinja na srednji skakalnici, je bila danes na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu na sporedu ekipna tekma, na kateri so Slovenke merile visoko.

Slovenske skakalke Nika Križnar, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Ema Klinec so na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu po napetem boju za 1,4 točke zgrešile naslov.

Po treh nastopih so imele pred najbližjimi zasledovalkami Avstrijkami 12 točk prednosti, v dvoboju med Marito Kramer in Klinčevo pa je bila prva precej boljša.

Križnarjeva je bila danes prvo ime ekipe in je tudi v finalu nastopila odlično, pristala pri 106 metrih, sicer brez telemarka, in popeljala Slovenijo spet nazaj v vodstvo za 4,4 točke. Izvrstna je bila tudi Rogljeva, ki je prednost Slovenije pred zasledovalkami dva kroga do končnega razpleta povečala na 12,9 točke.
FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters
FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters

Tudi po novem dobrem nastopu Bogatajeve so Slovenke premočno vodile; 12 točk pred Avstrijkami ter 21,1 točke pred Norvežankami. Zadnji nastop je tako odločal o zmagi. Pomerili sta se avstrijska številka 1 Marita Kramer ter novopečena svetovna prvakinja Klinčeva, v dvoboju pa je bila precej boljša Avstrijka, ki je zbrala 269,8 točke, Slovenka pa 235,2.

Skupno so Avstrijke zbrale 959,3 točke, Slovenke na drugem mestu 957,9, bronaste pa so bile Norvežanke z 942,1 točke.

Preberite še:
image_alt
Ema Klinec svetovna prvakinja!


Kot smo že poročali, je bil na današnjem testiranju glavni trener ženske reprezentance v smučarskih skokih Zoran Zupančič pozitiven na novi koronavirus.

Preberite tudi:
image_alt
Po veselju zaradi zlate Eme danes hladen tuš za skakalke

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas