SP V SMUČANJU

Drama že pred začetkom smuka

Začetek tekme prestavljen z 12.30 na 13. uro.
Fotografija: Hannes Reichelt naj bi načrtno preskočil žreb. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Hannes Reichelt naj bi načrtno preskočil žreb. FOTO: Reuters

ARE – V Areju je na sporedu moški specialni smuk, prvi vrhunec 45. svetovnega prvenstva v alpskem smučanju. Za nekaj vznemirjenja je že na petkovem žrebu poskrbel avstrijski veteran Hannes Reichelt. Osemintridesetletnik, ki mu je pripadla startna številka 1, se ni prikazal na žrebu. Mednarodna smučarska zveza ga je kaznovala z zdrsom po startni listi.

Dobro obveščeni pravijo, da je bil morda to tudi Avstrijčev namen in da je računal, da ga bodo kazensko poslali na progo kasneje, kajti vedno spreminjajoče se vreme v Areju in na gori Areskutan bo lahko prav proti koncu tekme tudi najlepše, z najmanj vetra, najboljšo vidljivostjo in osvetljenostjo vseh grbin in valov.

Konec sezone za Čarterja

Reichelt bo šel na start s startno številko 45, kar pomeni, da bodo najboljši vse do njegovega nastopa trepetali za svoje uvrstitve.

Švicar Beat Feuz bo v vlogi branilca naslova svetovnega prvaka iz St. Moritza 2017. Startal bo kot 14.

Na startu smuka bodo štirje Slovenci. Klemen Kosi bo imel startno številko 20, Miha Hrobat 32, Boštjan Kline 35 in Štefan Hadalin 51.

Na petkovem drugem treningu smuka si je levo koleno poškodoval najviše uvrščeni slovenski smukač v svetovnem pokalu Martin Čater, ki je na poti domov. Zanj ni konec le prvenstva, ampak celotne sezone.

Začetek smuka pa so zaradi vremena spet prestavili, tako da se bo predvidoma začel ob 13. uri, in sicer z nižjega, superveleslalomskega starta.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije