NBA

Dragić in druščina v zaključku nadoknadili velik zaostanek

Miami le še ena zmaga loči od polfinala.
Fotografija: Dragić je na petkovi tekmi prekinil niz šestih zaporednih tekem v končnici z več kot 20 točkami. FOTO: Kim Klement, Usa Today Sports
Odpri galerijo
Dragić je na petkovi tekmi prekinil niz šestih zaporednih tekem v končnici z več kot 20 točkami. FOTO: Kim Klement, Usa Today Sports

Miami Heat je v polfinalu končnice vzhodne konference lige NBA že tretjič zapored premagal Milwaukee Bucks, slovenski košarkar Goran Dragić pa je tokrat za zmago s 115 proti 100 prispeval 15 točk, pet skokov in tri podaje. Najboljši strelec Miamija je bil Jimmy Butler s 30 točkami.

Miami tako le še ena zmaga loči od uvrstitve v finale vzhodne konference oziroma polfinala lige NBA. Naslednja tekma med Miamijem in Milwaukeejem je na sporedu v nedeljo ob 21.30 uri po slovenskem času. Doslej še nobena ekipa v ligi NBA ni uspela napredovati v končnici po treh zaporednih porazih.

Lovili zaostanek

Dragić je bil v sredo, ko je Miami slavil s 116 proti 114 s 23 točkami prvi strelec Miamija, v petek pa je prekinil niz šestih zaporednih tekem v končnici z več kot 20 točkami. Na prvi tekmi v ponedeljek je bil Dragić s 27 točkami drugi strelec ekipe za Butlerjem, ki je s 40 točkami dosegel rekord kariere v NBA.

Butler je tokrat dosegel 30 točk, Miami pa je večino tekme lovil zaostanek za nasprotnikom in je v zadnji četrtini zaostajal že za 11 točk. Butler je dosegel 15 od svojih 30 točk v zadnji četrtini poleg Dragića pa so se dobro obnesli še Bam Adebayo z 20 točkami, Jae Crowder s 17 in Tyler Herro s 13 točkami.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije