VSE ZVEZDE NBA

Dončić z moštvom LeBrona do zmage na tekmi vseh zvezd (VIDEO)

Luka je dvoboj končal z 8 točkami, 8 podajami in 3 skoki.
Fotografija: FOTO: Dale Zanine, Usa Today Sports
Odpri galerijo
FOTO: Dale Zanine, Usa Today Sports

Košarkarji ekipe LeBrona Jamesa so zmagovalci tekme zvezd v NBA. V Atlanti so s 170 : 150 (40 : 39, 100 : 80, 146 : 145) premagali ekipo Kevina Duranta. Za zmagovalce je igral tudi Luka Dončić, ki je dvoboj končal z 8 točkami, 8 podajami in 3 skoki. Kot član prve peterke je na parketu prebil 31 minut in 36 sekund. Evropski del gledalcev je navdušila predvsem njegova naveza z Grkom Janisom Adetokumbom in Nikolo Jokićem. Ta sta dopolnila peterico na igrišču ob kapetanu LeBronu Jamesu in Stephenu Curryju.

Dončić je zadel dve trojki iz šestih poskusov, podobno kot lani pa je prvi točki dosegel z zabijanjem. Ekipa LeBrona je dobila prve tri četrtine, zadnja pa je pripadla moštvu Kevina Duranta, ki je sicer izbral ekipo, a tekmo izpustil zaradi poškodbe.

Izpustila pa sta jo tudi Joel Embiid in Ben Simmons, ker sta bila v stiku z osebo, ki je bila v nedeljo okužena z novim koronavirusom, zaradi česar sta ostala brez dvoboja. V prvi peterki se je tako znašel tudi Zion Williamson. Ob njem so bili še Jayson Tatum, Kyrie Irving, Kawhi Leonard in Bradley Beal.

Nagrada Kobeja Bryanta

Komisar lige Adam Silver je po koncu tokrat zaradi pandemije novega koronavirusa le enodnevnega dogodka nagrado za najboljšega igralca Adetokumbu (nagrada Kobeja Bryanta) ki je bil nezgrešljiv iz igre. Zadel je vse tri mete za tri ter še ostalih 13 metov oziroma bolj zabijanj iz igre. Po osem trojk sta iz 16 poskusov dosegla še Curry (28 točk) in Damian Lillard (32 točk). James je dosegel le štiri točke in je večino časa presedel na klopi.

Lillard je dosegel tudi zadnji koš na tekmi, skoraj s sredine igrišča, kar je ekipi LeBrona v zadnji četrtini prinesel seštevek 24 točk v čast preminulemu Bryantu. Pri poražencih je največ točk dosegel trenutni najboljši strelec lige Beal. Ustavil se je pri 26. Irving jih je dodal 24, drugi del brooklynskega dvojca na tej tekmi James Harden pa 21.


V tekmovanju v zabijanju, ki je potekalo med polčasom tekme, je zmagal Anfernee Simons iz Portland Trail Blazers. V tekmovanju trojk je bil najboljši zvezdnik Curry, ki je tesno ugnal Mika Conleyja iz Utaha. V spretnostnem izzivu pa je bil najboljši Domantas Sabonis, ki je v prvem krogu premagal Dončića.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije