NBA

Dončić s trojko v zadnji sekundi zagotovil zmago: Dajte mu žogo v roke (VIDEO)

Dallas je z zmago nad neposrednim tekmecem v boju z končnico zdaj na sedmem mestu na zahodu.
Fotografija: FOTO: Nelson Chenault, Usa Today Sports
Odpri galerijo
FOTO: Nelson Chenault, Usa Today Sports

Košarkarji Dallasa so ponoči v ligi NBA zmagali na gostovanju v Memphisu s 114 : 113 in prekinili serijo dveh zaporednih porazov. Junak tekme je bil slovenski reprezentant Luka Dončić, ki je v zadnji sekundi dosegel odločilno trojko za 30. zmago moštva iz Teksasa v sezoni.



V izenačeni tekmi je imel Memphis v končnici pri vodstvu s 111 : 106 že lepo prednost, a je Ljubljančan še enkrat potrdil vse svoje odlike. Najprej je s podajo do koša pomagal Kristapsu Porzingisu, nato pa dosegel zadnjih šest točk za svoje moštvo.

V končnici je Dončić zadel iz tako rekoč nemogočega položaja. Ukleščen med dvema nasprotnima igralcema je našel prostor za met iz skoka, pri katerem se je tudi nekako spotaknil in ni imel pravega položaja, ter odločil tekmo. A takega scenarija so njegovi navijači že vajeni.



»Zadnja akcija na tekmi je bila neverjetna,« je po tekmi dejal trener Dallasa. Dodal pa: »Dajte mu žogo v roke. Luka takrat misli, da je mogoče prav vse.« Porzingis je k zmagi prispeval 21 točk.

Pri poražencih je bil s 23 točkami najbolj razpoložen Grayson Allen, ki je 2,2 sekunde pred koncem zgrešil tudi dva prosta meta in Dončiću omogočil preobrat. Jonas Valančiunas je ob 19 točkah zbral še 15 skokov.


Dallas je z zmago nad neposrednim tekmecem v boju z končnico zdaj na sedmem mestu na zahodu, po prostem večeru pa bo v domači dvorani gostil ekipo iz New Yorka.

Slovenski obračun dobil Čančar

V slovenskem obračunu večera pa je Denver s 123 : 106 premagal Miami. Vlatko Čančar je za Denver odigral dobri dve minuti in pol, a je njegova statistika ostala prazna, Goran Dragić pa za ekipo s Floride zaradi zdravstvenih težav ni zaigral.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije