ZMAGA

Dončić od navdušenja skakal kot majhen otrok (VIDEO)

Objavljeno 12. januar 2020 07.05 | Posodobljeno 12. januar 2020 08.28 | Piše: P. Pa.

Zbral je 19 točk, temu pa dodal še 12 podaj in osem skokov. 

Dončić in Ben Simmons. FOTO: Jerome Miron, Usa Today Sports
Košarkarji ekipe Dallas Mavericks so ponoči na domačem parketu premagali Philadelphio 76ers. Luki Dončiću met tokrat ni najbolj stekel, saj je zbral zanj skromnih 19 točk, a je dodal še 12 podaj in osem skokov. 

Čeprav ni najbolje metal iz igre, je navduševal s svojimi asistencami. Ob koncu tekme pa je zadetek trojke Bobana Marjanovića proslavil z nenavadnim plesom in poskakovanjem ter tako znova očaral in navdušil Dallasove navijače. 

Na vprašanje novinarjev, zakaj se je tako razveselil tega zadetka, je skromno skomignil z rameni in dejal. »Ne vem, za Bobana.«

Košarkarji ekipe Dallas Mavericks so po dveh zaporednih porazih tokrat zmagali. Na domačem parketu so s 109 : 91 premagali Philadelphio 76ers. Odlični slovenski košarkar Luka Dončić tokrat ni bil najbolj pri metu, a je vseeno v 33 minutah zbral 19 točk, temu pa dodal še 12 podaj in osem skokov.

Košarkarji Dallasa so v prvem polčasu zaostajali tudi za 12 točk, potem pa so v drugem zaigrali bolje in na koncu prišli do 24. zmage v sezoni.

Dončić, ki je iz igre metal 4 : 15, je bil z Dwightom Powellom najboljši strelec domačega moštva. Powell, ki je deset točk od 19 dosegel v tretji četrtini, je dodal še 12 skokov.

»Doživeli smo nekaj težkih porazov. To je lepa zmaga. Potrebovali smo jo,« je po koncu tekme dejal Dončić.
Dallas je ponovno igral brez Latvijca Kristapsa Porzingisa.

Izgubila pa je ekipa Denver Nuggets, za katerega Vlatko Čančar ni igral. Na domačem parketu jih je s 111 : 103 premagalo moštvo Cleveland Cavaliers.

Dončića in Dallas prihodnja tekma čaka v sredo, ko se bodo odpravili na gostovanje h Golden State Warriors, Čančarja in Denver pa že v noči na ponedeljek, ko bodo gostili Los Angeles Clippers. Danes zvečer po slovenskem času bo tretji slovenski košarkar v NBA Goran Dragić z Miami Heat gostoval pri New York Knicks.

STA
Deli s prijatelji