SLOVENCI ZAVZELI MIAMI

Dončić ob rojstnem dnevu razkril: Bilo je težko

Goran je malce pokvaril Lukov rojstni dan.
Fotografija: Luka je zdaj polnoleten tudi po ameriških zakonih. FOTO: USA  Today Sports
Odpri galerijo
Luka je zdaj polnoleten tudi po ameriških zakonih. FOTO: USA  Today Sports

V miamijsko American Airlines Areno je na tekmo Miamija in Dallasa prišlo okoli 2000 Slovencev, ki so romali na Florido, da bi si ogledali dvoboj slovenskih košarkarskih asov Gorana Dragića in Luke Dončića. Večer je bil še toliko bolj poseben, ker je lanski najboljši novinec v ligi NBA slavil svoj 21. rojstni dan. Ameriško himno pred obračunom je zapel Slovenec Alen Kirbiš, med odmori pa ni manjkalo harmonike in vzklikov: »Kdor ne skače ni Sloven'c!«

Vendar pa so slavljencu večer nekoliko pokvarili domačini, ki so zmagali s 126 : 118. Dragić je dosegel 16 točk, 5 podaj in 4 skoke, Dončić pa 23 točk, 10 podaj in 4 skoke. Dončić, ki je igral s poškodovanim levim palcem, je na parketu preživel 38 minut, iz igre metal 7 : 17 in zgrešil vseh šest poskusov za tri točke (je pa zadel vsaj vseh devet prostih metov). »Nisem mogel ujeti žoge. Nisem vedel, da je palec tako pomemben za držanje žoge. Bilo je težko ... Danes nisem bil pravi. Iz tega se moram nekaj naučiti in iti naprej,« je po koncu dejal Dončić.

Dragić je svojemu prijatelju po tekmi čestital za rojstni dan, zahvalil pa se je tudi vsem Slovencem, ki so prišli. Ti so, čeprav so bili razkropljeni po vseh dvorani, glasno navijali za oba Slovenca.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije