NBA

Dončić besen kot ris, po udarcih je tekla kri (VIDEO)

Dončića tepejo, sodniške piščalke pa ostajajo neme.
Fotografija: FOTO: Youtube
Odpri galerijo
FOTO: Youtube

Košarkarji iz Dallasa so na domačem parketu morali priznati premoč Indiani, ki je slavila s 112 : 109. Slovenskega zvezdnika teksaške ekipe Luko Dončića so malenkosti ločile do novega trojnega dvojčka, na koncu je Ljubljančan v 36:16 minute dosegel 36 točk, 10 skokov in osem podaj.

Slovenski košarkarski čudežni deček, sicer vodilni strelec Dallasa in skupno šesti v severnoameriški ligi NBA v tej sezoni, je bil po koncu tekme besen kot ris, saj je v telesno izjemno zahtevnem in grobem obračunu dobil kar tri udarce v obraz, a je sodniška piščalka venomer ostala nema. V zadnji četrtini je celo začel krvaveti iz ustnice po udarcu Victorja Oladipa s komolcem, že celotno sezono pa je tarča brutalnih obrambnih prijemov nasprotnih ekip.



»Med tekmo sem prejel kar tri udarce v obraz. Mislim, da bi si sodniki morali ogledati posnetke tovrstnih prekrškov in jih tudi ustrezno kaznovati. Vsaj takšno je pravilo v NBA,« je bil po tekmi jezen 21-letni Ljubljančan, ki je v končnici razburljivega dvoboja poskušal izsiliti podaljšek, a je dvakrat zgrešil meta za tri točke. Na poti v slačilnico je cinično pripomnil, da Dallas v tej sezoni na vsaki tekmi igra proti osmim igralcem, torej petim igralcem nasprotne ekipe in trem sodnikom.

Miami še naprej zmaguje

Na veliko sceno severnoameriške lige NBA je stopil tudi Goran Dragić, njegov Miami pa je slavil v Washingtonu s 100 : 89. Prvi zvezdnik floridske ekipe Jimmy Butler ni imel svojega dne, saj je dosegel zanj skromnih devet točk, zato pa je sijajno predstavo prikazal Bam Adebayo in dosegel 27 točk ter pobral 14 žog pod obema obročema. Goran Dragić je za zmago v 23:25 minute prispeval 11 točk, štiri skoke in tri podaje.

Miami je z 41 zmagami in s 23 porazi trenutno četrta ekipa v zahodni konferenci, Dallas (39 : 26) pa je na sedmem mestu v zahodni konferenci.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije