NOGOMET

Domžale za v vrh, Mura za na vrh

Danes uvodni tekmi 26. kroga 1. SNL z derbijem četrtega in tretjega. Vodilni dvojec Olimpija in Maribor jutri v Sežani in Ljudskem vrtu.
Fotografija: Tamar Svetlin (desno v rumenem) in drugi Domžalčani bodo že danes v ligaškem ritmu, Celjani (v belem) jutri. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Tamar Svetlin (desno v rumenem) in drugi Domžalčani bodo že danes v ligaškem ritmu, Celjani (v belem) jutri. FOTO: Voranc Vogel

Kdo bo največ izgubil ali pridobil v zadnjih dveh krogih pred prvim daljšim premorom, je glavno vodilo nogometnih prvoligašev. Prvi dve tekmi 26. kroga bosta že danes v Spodnji Šiški in najbolj vznemirljiva v Domžalah, kjer gostuje Mura. Jutri bodo še tri tekme: v Sežani bo gostovala Olimpija, Celje bo gostilo Gorico, Maribor pa bo izzval Koper.

Ljubljana: Bravo – Aluminij (danes, sodnik Alen Borošak, 15.00): Šiškarjem so ostale le še sanje o Evropi, čeprav zaostanek za Domžalami ni velik, a so tekme vseeno prezahtevne za mlado moštvo, ki razen Mustafe Nukića nima tako izrazito odstopajočega igralca. Niti prvi strelec Milan Tučić ne spada v njegovo kategorijo. Sicer premore dovolj spretnosti, hitrosti in občutka za gol, da bi jo zagodel tekmecem, a škarje in platno v svojih rokah imajo trmasti Kidričani. So uporni, veliko tečejo in se tudi po moško spoprijemajo. To so tudi odlike, brez katerih Šiškarji v dvoboju vedno navitih lahko kar pozabijo na poln izkupiček.
Domžale: Domžale – Mura (danes, Mihael Antić, 17.00): V odlični domžalski predstavi v Kopru je bil glavni junak vratar Ajdin Mulalić. Ko je bilo treba, je preprečil zaostanek ali izenačenje. Toda za Domžale je pravšnji izziv moči in zrelosti taktično najbolj usposobljen prvoligaš Mura, ki zaradi pripravljalnih težav raste iz tekme v tekmo. Mura v Domžalah dejansko lahko postane Celje iz minule sezone. Z manjšo opombo: Celje je več tvegalo in bilo nagrajeno.


Sežana: CB24 Tabor – Olimpija (jutri, David Šmajc, 13.00): Kdor koli je trener Sežancev, ima v rokah zasedbo, ki lomi ali celo zlomi favorite. Tega se najbolj zaveda Olimpijin Sežanec Goran Stanković, ki se je v bitki za naslov odrekel privlačni igri. Za zdaj mu uspeva z vodilom manj je več, a podobno, celo manj skrajno, je v minuli sezoni odneslo naslov Dinu Skenderju. Po koncu jeseni pa tudi trenerski stolček. Pri oblikovanju prepoznavnega trenerskega profila štejejo tudi komunikacijske veščine. Stankovićeve so omejene na eno, dve oguljeni frazi. Kako učinkujejo na podobo v javnosti in njegovo verodostojnost, je lahko videl pri enem od svojih mentorjev, odstavljenem selektorju Tomažu Kavčiču. Spodrsljaj ali dva in všečnosti ter podpore navijačev bo hitro konec.

Celje: Celje – Gorica (jutri, Rade Obrenović, 15.00): Selektor (kdo je?) celjskega moštva si zasluži rdeči karton. Ali opomin pred izključitvijo, saj je razbil šampionsko zvezno vrsto. Kaj sta pomenila odpuščena Lan Štravs in Nino Pungaršek, je vidno iz zraka, da nevedni trener Jiři Jarošik še ni ugotovil, kdo so najboljši in v kakšni postavitvi najbolj delujejo napadalci, pa je tudi stvar občutka. Celjski spodrsljaji so ta trenutek še najboljše učno gradivo za trenerje brez službe. Marsikdo med njimi bi bolje, veliko bolje krmaril barko kot sloviti Čeh. Po Gorici bo bivši ali pa za nekaj tekem varen pred odstrelom.

Maribor: Maribor – Koper (jutri, Dragoslav Perić, 17.15): Kakor koli seštevajo ali odštevajo, rišejo ali pišejo, Mariborčanom se še ni izšla revolucija, ki, kar je še slabše od premajhnega števila točk, ni prinesla niti igralnega presežka. V. d. trenerju Saši Gajserju res ne preostane drugega, kot da poskuša z motivacijskimi prijemi izzvati in aktivirati vse, kar premorejo igralci, med katerimi je veliko odslužene oziroma neprimerne robe. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije