TENIS

Đoković spet jedel sveto travo: sedmič je osvojil Wimbledon

V finalu je premagal Avstralca Nicka Kyrgiosa.
Fotografija: Novak Đoković je znova osvojil prestižni turnir. FOTO: Matthew Childs, Reuters
Odpri galerijo
Novak Đoković je znova osvojil prestižni turnir. FOTO: Matthew Childs, Reuters

Novak Đoković je sedmič v karieri osvojil naslov v Wimbledonu, potem ko je v finalu tretjega grand slama sezone ugnal Avstralca Nicka Kyrgiosa s 4 : 6, 6 : 3, 6 : 4 in 7 : 6 (3).

Za 35-letnega Đokovića je bil hkrati četrti zaporedni naslov v Wimbledonu (Björn Borg in Roger Federer imata rekord s petimi zaporednimi) in skupno 21. na turnirjih za grand slam, s čimer le za enega zaostaja za rekorderjem, Špancem Rafaelom Nadalom, ki je zaradi poškodbe turnir končal v polfinalu. Za prvopostavljenega Srba je bila to tudi prva zmaga proti Avstralcu, ki je v finalu grand slama igral sploh prvič. Kyrgios, prvi nepostavljeni finalist Wimbledona po rojaku Marku Philippoussisu leta 2003, je namreč leta 2017 dobil oba dosedanja obračuna, in sicer v Acapulcu in Indian Wellsu.

Po izenačenem uvodu je v prvem nizu Kyrgios, ki je ob porazu zaslužil 1,24 milijona evrov, v peti igri prišel do dveh žogic za odvzem servisa, izkoristil pa drugo po dvojni napaki prvega nosilca. To prednost je ohranil do konca niza, ki ga je dobil s 6:4.

V drugem nizu je bil Đoković tisti, ki je prišel do prve priložnosti za odvzem servisa v četrti igri je na servis tekmeca prišel do vodstva s 40 : 0, nato pa z nekaj sreče izkoristil prvo žogico za 3 : 1 in tudi dobil niz s 6 : 3. Že v uvodni igri tretjega niza se je Avstralec spet znašel v škripcih, a se vendarle rešil in povedel z 1 : 0. Pozneje sta ob raznovrstni igri, ki je zabavala občinstvo, dobivala igre na svoj začetni udarec, v deveti igri pa je Kyrgios naredil nekaj neizsiljenih napak in izgubil servis. Đoković je igro na svojega dobil in povedel 2 : 1 v nizih.

V četrtem nizu sta oba osvajala igre na svoj servis in odločala je podaljšana. Đoković je povedel s 6 : 1, izkoristil pa je tretjo žogico za zmago.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije