TENIS

Đoković šestič zmagal v Wimbledonu

Osvojil je 20. turnir velike četverice.
Fotografija: Novak Đoković se veseli nove lovorike. FOTO: Toby Melville,  Reuters
Odpri galerijo
Novak Đoković se veseli nove lovorike. FOTO: Toby Melville,  Reuters

Novak Đoković je zmagovalec Wimbledona. V finalu je s 6 : 7 (4), 6 : 4, 6 : 4, 6 : 3 premagal Italijana Mattea Berrettinija. Dvoboj je trajal tri ure in 24 minut. Đoković je tu zmagal šestič, skupno pa je prišel do 20. naslova na turnirjih velike četverice, s čimer se je izenačil z Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom.

V trenutni eri treh največjih zvezdnikov tenisa ima zdaj Đoković isto število največjih osvojenih turnirjev, v medsebojnem izkupičku pa je boljši tako od Nadala (30 : 28) kot Federerja (27 : 23). Skupaj je od Wimbledona 2003 do danes velika trojica dobila 60 od 72 turnirjev za grand slam.

Đoković se bo po osvojenem naslovu v Wimbledonu najprej podal v Tokio na olimpijske igre, kjer bo naskakoval zlato kolajno, ki mu v karieri še manjka, potem pa bo imel zmenek z zgodovino v New Yorku na OP ZDA, da osvoji največje štiri turnirje v istem letu. To je doslej v odprti eri tenisa (od leta 1968) uspelo le Avstralcu Rodu Laverju leta 1969. Poleg tega je Đoković edini, ki je v karieri vsaj dvakrat osvojil vse štiri turnirje za grand slam in tudi vseh devet turnirjev serije masters.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije