OP FRANCIJE

Đoković po izjemnem preobratu do 19. turnirja za grand slam

V finalu je po štirih urah in 12 minutah igre premagal Cicipasa.
Fotografija: FOTO: Gonzalo Fuentes, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Gonzalo Fuentes, Reuters

Prvi teniški igralec na svetu Novak Đoković, je zmagovalec drugega letošnjega velikega turnirja, odprtega prvenstva (OP) Francije v Parizu. V finalu je po štirih urah in 12 minutah igre premagal Stefanosa Cicipasa s 6 : 7, 2 : 6, 6 : 3, 6 : 2 in 6 : 4.

Đoković je osvojil 19. turnir za grand slam in se rekorderjema, Rogerju Federerju in Rafaelu Nadalu, približal le na en naslov, hkrati pa je postal prvi igralec v moderni dobi tenisa (po letu 1968), ki je vsaj dvakrat osvojil vse štiri največje turnirje.

Đoković, ki je v polfinalu izločil branilca naslova in 13. zmagovalca Rolanda Garrosa Nadala, je na dobri poti, da letos osvoji tako imenovani koledarski 'grand slam'. Februarja je namreč zmagal na OP Avstralije v Melbournu. Naslednji je Wimbledon od 28. junija do 11. julija, OP ZDA pa se bo začelo konec avgusta.

Đoković je drugič zmagal v Parizu, ob tem pa ima še devet naslovov v Melbournu, pet v Wimbledonu in tri v New Yorku. Cicipas je prvič v karieri nastopil v finalu največjega turnirja. Na novi razpredelnici ATP bo napredoval na četrto mesto, kar je njegova najvišja uvrstitev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije