NBA

Dallas s sanjsko predstavo in z izjemnim Dončićem izločil Phoenix (VIDEO)

Dončić je prispeval 35 točk, 10 skokov in 4 podaje.
Fotografija: Luka Dončić FOTO: Mark J. Rebilas, USA, Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić FOTO: Mark J. Rebilas, USA, Today Sports

Košarkarji Dallasa so na krilih izjemne predstave Luke Dončića napredovali v finale zahodne konference severnoameriške lige NBA. Na sedmi tekmi so v konferenčnem polfinalu s 123:90 ugnali najboljše moštvo rednega dela lige NBA Phoenix Suns. Dončić je prispeval 35 točk, 10 skokov in 4 podaje. Iz igre je zadel 12 od 19 metov, od tega 6 od 11 za tri točke. Pri prostih metih je bil tokrat nezgrešljiv, zadel je vseh pet. V zadnji četrtini sploh ni stopil na parket.

Razpoloženi igralci Dallasa

Dončić ni bil edini razpoloženi košarkar Dallasa. Spencer Dinwiddie je dosegel 30 točk (11/15 iz igre), od tega 21 v prvem polčasu. Tudi Dončić je v prvem delu dosegel 27 od 35 točk. Svoje je predvsem v drugem polčasu dodal še Jalen Brunson, ki je v tem delu dvoboja dosegel 22 od skupno 24 točk (11/19 iz igre). Dončić je v seriji proti Phoenixu v povprečju dosegel 32,6 točke, 9,9 skoka, 7 podaj in 2,1 ukradene žoge.

Luka Dončić FOTO: Mark J. Rebilas, USA, Today Sports
Luka Dončić FOTO: Mark J. Rebilas, USA, Today Sports

Phoenix ni bil pri metu

Sedma tekma pa je bila od samega začetka v znamenju Teksašanov. Po Dončićevih in Dinwiddiejevih notah je prednost po prvi četrtini znašala 27 : 17. Dončić je v prvih 12 minutah dosegel prav toliko točk, Dinwiddie pa 8. Še bolj sta bila razpoložena v nadaljevanju, medtem ko je zvezdniška trojka Phoenixa še naprej slabo metala iz igre. Devin Booker, Chris Paul in Deandre Ayton so skupaj zadeli zgolj enkrat iz 15 poskusov v prvem polčasu. Prednost Dallasa po polčasu je bila kar 30 točk (57 : 27), Dončić je ob tem dosegel 27, Dinwiddie pa 21 točk. Tudi v nadaljevanju se Dallas ni ustavil. Jalen Brunson je ob delnem izidu 18  :7 prispeval kar 10 točk za vodstvo 75 : 34 in tekma je bila za domače povsem izgubljena.  Domača ekipa je sicer v vsej zgodovini na sedmih tekmah 110-krat napredovala, gostujoča le 34-krat.

Luka Dončić FOTO: Mark J. Rebilas, USA, Today Sports
Luka Dončić FOTO: Mark J. Rebilas, USA, Today Sports

Naslednja tekma v četrtek ob 3. uri

V konferenčnem finalu se bo Dallas pomeril z moštvom Golden State Warriors. Prva tekma bo v noči na četrtek ob 3. uri. V finalu vzhoda se bosta dan prej na prvi tekmi udarili ekipi Miami Heat in Boston Celtics. Ti so izločili prvake Milwaukee Bucks. Na sedmi tekmi so pred domačimi navijači zmagali s 109 : 81 (za Boston Grant Williams s 27 in Jayson Tatum s 23 točkami). Pri Milwaukeeju je bil prvi strelec Janis Adetokumbo s 25 točkami, ob tem pa je pobral še 20 skokov in prispeval 9 podaj.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije